06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Blue Monday of MEGA maandag?

22 januari 2021

Deze Selfdisco gaat volledig over interactie. En dan voornamelijk over online interactie. Over hoe belangrijk woorden zijn en hoe woorden onze resultaten bepalen en beïnvloeden. Ik deel een zeer waardevol inzicht dat ik leerde van een van ‘s werelds beste therapeuten Marisa Peer. Ook bespreek ik de rol van emotie in je meetings zodat je jouw online meetings direct kunt verbeteren…

Daarnaast vind je weer een Selfdisco vraag en challenge van de week waardoor je kan oefenen met emotie in online meetings.

En we hebben nog 2 columns voor je van onze vaste columnisten. Kortom, dit bericht zit bomvol, dus lees snel verder.

Geloof er niet in! Het was Blue Monday afgelopen maandag.

Er wordt dan gezegd dat dit de meest depressieve dag van het jaar is. Onzin! Zo praten we onszelf dat alleen maar aan. Als jij net als de rest in de Creators Community bent gestopt met goede voornemens en alleen maar hebt gesproken over wat je al wél hebt bereikt, is er geen reden om depressief te zijn. Althans niet depressiever dan anders.

Raar toch hoe we elkaar gek kunnen maken met dit soort ideeën. Voor je het weet voel je je ook echt wat meer down dan anders. De woorden die je tegen jezelf zegt en die tegen je gezegd worden doen ertoe!

Je gedachten vormen je gevoelens en je gevoelens vormen je gedrag

Dat is een les die ik leerde van Marisa Peer, een van ‘s werelds beste therapeuten. En aangezien je gedachten worden gevoed door de woorden die je kiest zijn deze woorden enorm belangrijk!

Als je bovenstaande kennis hebt wordt elk probleem een makkie om op te lossen. Je hoeft alleen maar op een andere manier tegen jezelf en anderen te gaan praten. Dus Blue Monday verbannen we bij deze. Vanaf nu is elke maandag MEGA MAANDAG omdat we weer mooie dingen mogen doen deze week! (en omdat ik stiekem fan ben van Mega Mindy). Zie je het verschil met een uitspraak als “Ik moet weer naar m’n werk”. Iets moeten roept vaak al een negatief gevoel op.

Laten we eens kijken naar dat werk.

Ondanks dat we elkaar nu zo weinig offline zien, praten we nog steeds met elkaar. En veel! We treffen elkaar in online meetings en sturen elkaar berichten en e-mails. Sta jij nog wel vaak genoeg stil bij de woorden die jij kiest in deze meetings en mails? Of welke toon jij wilt overbrengen?

Onze toon wordt steeds zakelijker…

Nu we zoveel via onze schermen praten, en niet meer direct tegen levende mensen, blijkt de toon steeds zakelijker en harder te worden. Het gevoel en de nuance gaan verloren in de zoektocht naar snelheid en efficiëntie. Dat is niet alleen zonde, dat is ook gevaarlijk. Gevaarlijk voor de onderlinge relaties.

Wij mensen maken keuzes op basis van emotie en ons gevoel. In je conversaties zou het daarom goed zijn om wat vaker bewust te zijn van die emotie. Jezelf afvragen welke emotie je wilt overbrengen. Of met welk gevoel je hoopt dat mensen uit je meeting stappen. Als jij hier bewust van bent kun je hier ook makkelijker op testen. Je vraagt dan eerder naar hoe anderen de meeting ervaren of hebben ervaren. Probeer het maar eens; ga je volgende meeting in met een specifieke intentie.

Next level online interactie

Door met een duidelijke emotie-intentie je meetings in te gaan en in die meetings vragen te stellen en meer te luisteren ontstaat werkelijke interactie. Als je next level wil gaan met de kwaliteit van je interacties doe dan eens wat extra moeite en pas je boodschap aan je doelgroep aan. Verdiep je in je collega’s/deelnemers en zorg dat jouw verhaal aansluit op hun ervaringen en wellicht emoties.

Heb je een diverse groep, wat natuurlijk vaak het geval is, zorg dan dat je meerdere verschillende werkvormen aanbiedt. En met verschillend bedoel ik dan:

  • De ene keer iets waarbij veel nagedacht moet worden, de andere keer iets waarbij vooral ervaren wordt.
  • De ene keer iets alleen, de andere keer samen.
  • De ene keer met een duidelijk gecommuniceerd doel vooraf, de andere keer gelijk beginnen met de actie.

En zo kun je nog veel meer variëren.

Experimenteer jij al met dit soort werkvormen? Dit is een onderdeel van de Leergang Online Faciliteren die volgende week start. Hier ga je aan de slag met nog veel meer van dit soort tips. En met aan de slag bedoel ik ook aan de slag, je gaat zelf oefenen en ervaren. Dat gebeurt in 10 workshops. Samen gaan we leren en ervaren hoe je jouw meetings/workshops/sessies beter en leuker maakt. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus als je mee wilt doen, claim dan jouw last-minute plek!

Dat was een lang verhaal

Elke keer neem ik me weer voor om de mail iets minder lang te maken. Dit is nog niet helemaal gelukt🙄, maar wat tof dat je nog meeleest. En het wordt nog leuker, het is nu namelijk tijd voor de…

Selfdisco van de week 🎉

Dansen met de interacties met jezelf en anderen…

Het is nu aan jou om aan de slag te gaan met de emotie in online meetings. Daarom heb ik vandaag weer een vraag en een challenge voor je.

  • Welke emotie mis jij in jouw online meetings?
  • Bedenk zoveel mogelijk ideeën om die emotie in te brengen in je meetings (maak een lijst) en voer er tenminste eentje uit in je volgende meeting.

Deel je jouw ervaring? Dat kan rechtstreeks naar mij en nog leuker is om dat te doen in de Creators Community.

Extra inspiratie van onze vaste columnisten

Laten we met z’n allen zorgen dat online meetings leuker, gezelliger en beter worden!

Tot volgende week,
Ruben Klerkx

Wekelijkse tips, tools en inspiratie om jezelf (en anderen) beter te leren kennen, jezelf meer te laten zien en effectiever te communiceren

Het zit allemaal al in je. Die geweldige ideeën, jouw vermogen om te creëren, jouw eigenheid. Soms wat dieper verstopt dan je lief is. Selfdiscovery of zelfonderzoek maken wij leuk en behapbaar door kleine stapjes, tips en verhalen. De kern: leer interacties te onderzoeken. Interacties met anderen en de interactie met jezelf.

Laat je inspireren in de wekelijkse Selfdisco mails. Resultaat? Je zult meer creëren en meer creatief zelfvertrouwen kweken. Door het spelen en oefenen met de tools en tips leer je om jezelf en de mensen om je heen te activeren.

Meer dan 1000 getalenteerde professionals ‘dansen’ op de selfdisco

Duizenden Creators tunen wekelijks in voor updates van the Creators Podcast, videocontent en events (online en offline).

Schrijf je nu in en ontvang 5 super tools om direct meer uit jezelf te halen 💪🏽 en ontvang kortingen op events en workshops van the Creators Company

Ook leuk.

icoon Artikel Lees dit artikel
9 tips om te leren plannen Als ondernemer overstroom ik soms van de ideeën en de bijbehorende taken. Zoveel dat...
icoon Podcast Luister deze podcast
Laat jezelf zien met video Jezelf laten zien met video. Dat is niet altijd gemakkelijk. Zelf ben ik ooit begonnen...
icoon Artikel Lees dit artikel
“Vake be’j te bange” Lang uitgesteld, angst? Ontzettend lang liep ik rond met het idee om te gaan bloggen. Misschien...