06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Maak jij gebruik van jouw netwerk?

5 februari 2021

Het wordt steeds belangrijker om een waardevol en actief netwerk te hebben. En vandaag neem ik je mee in hoe je dit netwerk ook in kan zetten om verder te groeien.

En er staat een nieuwe podcast online🎉. Ik sprak Ron Simpson, van de Avocadoshow, over hoe hij zo snel en zoveel nieuwe ideeën realiseert.

Onze vaste columnist René van der Meulen laat in zijn artikel ‘Schrijven is hard werken’ zien hoe je als zzp’er omgaat met aanvragen.

In de Selfdisco van de week laat ik je zien hoe jij jouw eigen netwerk meer kunt inzetten. Zo kom je verder en realiseer jij jouw ideeën sneller.

Het is belangrijk een waardevol en actief netwerk te hebben

Als je meer wilt creëren is dat helemaal het geval. De tijd die je hebt om van je eerste idee naar uiteindelijk succes te komen wordt steeds korter. Als jij het niet doet, is iemand anders je wel voor. Of als er geen concurrenten zijn, ben je altijd nog je eigen grootste criticaster. Hoe langer het duurt, hoe groter dat knagende gevoel wordt. Met alle gevolgen van dien.

Wat is de rol van een netwerk?

Er zijn veel gezegdes over netwerken en omgeving. Twee van die gezegdes die bij mij zijn blijven hangen zijn:
“Waar je mee omgaat word je door beïnvloed”
“Show me your friends and I show you your future”

Beide gezegdes gaan over de invloed die de mensen om jou heen op jou hebben. Dat klinkt logisch toch?! Maar dat betekent ook dat jij die invloed kunt sturen. Wil je meer creativiteit tonen? Zorg dan voor meer creatieve mensen in je omgeving. Kun je niet goed tegen kritiek? Spreek dan minder vaak met die kritische vriend af.

Deze aanpassingen in je omgeving kun je zelf maken en je kunt er direct mee beginnen. Het gaat hierbij om je directe omgeving. Je eerstelijns vrienden en familie. Je inner circle.

Breid je netwerk uit en zet je netwerk in

Je netwerk is echter nog vele malen groter en kun je ook makkelijk uitbreiden. Daarin zitten de mensen die je minder vaak ziet en spreekt maar die je wel zou kunnen vragen om hulp.

Iemand die dat uitbouwen en inzetten van zijn netwerk extreem goed doet is Ron Simpson. Hij is een ware ideeënmachine en is o.a. eigenaar van het miljoenenbedrijf de Avocadoshow dat nu over heel de wereld franchises opent. Ik sprak Ron over hoe hij zo snel en zoveel nieuwe ideeën realiseert in de nieuwste aflevering van de Creators Podcast.

Ik ben zelf al een meester in het creëren en realiseren van nieuwe ideeën maar deze man brengt dat echt naar een hoger niveau. Ik leerde ontzettend veel uit dit gesprek.

Zo viel het mij vooral op dat Ron Simpson precies weet wie hij waar voor moet vragen. Hij weet exact welke persoon waar goed in is en durft deze mensen ook zo op te bellen om even om hulp of advies te vragen. Sterker nog; voor elk vakgebied of stukje van zijn werk heeft hij de beste experts in zijn telefoon staan. Op deze manier is elke vorm van kennis binnen handbereik.
Deze waardevolle manier van zijn netwerk uitbouwen, bevragen en inzetten ga ik zeker van hem overnemen. Doe je mee?

Selfdisco van de week 🎉

Dansen op de interacties met jezelf en anderen…

Elke week heb ik een uitdaging voor je die je helpt jezelf beter te leren kennen en jezelf meer te laten zien, bestaande uit een vraag en een actie. Het is nu aan jou 😉!

Hoe vaak vraag jij anderen om hulp? En wat houd je tegen vaker aan verschillende mensen hulp te vragen?

Maak een lijst van onderwerpen waar jij meer over zou willen weten of waar je je verder in wilt ontwikkelen. Scroll vervolgens door je telefoon en Linkedin contacten om te bepalen wie daar bij zouden kunnen helpen. Bel vanaf nu elke week 1 iemand op met een vraag. En sta natuurlijk open om zelf ook gebeld te worden. Je zult merken hoe makkelijk en leuk deze manier van netwerken en kennis verspreiden is. Deel jij in je netwerk hoe goed je geholpen bent deze week?

 

Inspiratie van onze columnisten

  • Onze vaste columnist René van der Meulen heeft het artikel ‘Schrijven is hard werken’ voor je geschreven. Over het leven als zzp’er en het binnenhalen van nieuwe klussen.

Wil jij jouw netwerk een boost geven? Sinds begin dit jaar zijn we de Creators Community gestart waar we met vele professionals samen komen om samen te ontwikkelen en experimenteren binnen een veilige en leuke omgeving. Voor 9 euro per maand doe je ook mee en kun je deelnemen aan allerlei workshops en events. En… we hebben een actieve community die elkaar helpt en aanmoedigt. Zeker weten dat daar mensen tussen zitten die je mag bellen 👍🏽.

Maak er een mooie dag van en maak je ideeën waar!

Ruben Klerkx

PS. Net als wanneer ik mijn netwerk inzet, gebruik in tijdens meetings ook de kennis van de groep, oftewel collectieve intelligentie. 8 februari, tijdens de workshop Complexiteit & Collectieve Intelligentie, neem ik je mee in complexe systemen, hoe je de collectieve intelligentie van groepen kunt benutten en hoe je je invloed kan vergroten.

Wekelijkse tips, tools en inspiratie om jezelf (en anderen) beter te leren kennen, jezelf meer te laten zien en effectiever te communiceren

Het zit allemaal al in je. Die geweldige ideeën, jouw vermogen om te creëren, jouw eigenheid. Soms wat dieper verstopt dan je lief is. Selfdiscovery of zelfonderzoek maken wij leuk en behapbaar door kleine stapjes, tips en verhalen. De kern: leer interacties te onderzoeken. Interacties met anderen en de interactie met jezelf.

Laat je inspireren in de wekelijkse Selfdisco mails. Resultaat? Je zult meer creëren en meer creatief zelfvertrouwen kweken. Door het spelen en oefenen met de tools en tips leer je om jezelf en de mensen om je heen te activeren.

Meer dan 1000 getalenteerde professionals ‘dansen’ op de selfdisco

Duizenden Creators tunen wekelijks in voor updates van the Creators Podcast, videocontent en events (online en offline).

Schrijf je nu in en ontvang 5 super tools om direct meer uit jezelf te halen 💪🏽 en ontvang kortingen op events en workshops van the Creators Company

Ook leuk.

icoon Artikel Lees dit artikel
9 tips om te leren plannen Als ondernemer overstroom ik soms van de ideeën en de bijbehorende taken. Zoveel dat...
icoon Podcast Luister deze podcast
Laat jezelf zien met video Jezelf laten zien met video. Dat is niet altijd gemakkelijk. Zelf ben ik ooit begonnen...
icoon Artikel Lees dit artikel
“Vake be’j te bange” Lang uitgesteld, angst? Ontzettend lang liep ik rond met het idee om te gaan bloggen. Misschien...