06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Co-creatie

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ is een bekend motto in zakenland. Maar is dat echt zo? Bereik je méér door samen te werken? Het antwoord op die vraag, daar kunnen we kort over zijn: ja, samenwerken werkt! Met een dikke vette maar: alleen als je het goed aanpakt – en dat is niet makkelijk. Echte co-creatie, waarbij de som van de delen meer waard is dan de losse delen, ontstaat alleen in een veilige omgeving. In een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, kun je van elkaars ideeën leren, hierop voortbouwen en ze verbeteren. Hoe? Door te beginnen met écht luisteren.

Om dit te bereiken zetten steeds meer mensen Liberating Structures in. Met Liberating Structures kun je gemakkelijk en snel de volledige potentie van een groep benutten en iedereen betrekken en activeren.

”De inzichten in hoe verschillend we allemaal werken leidt tot betere ideeën die sneller worden uitgevoerd. Wij gaan zeker aan het werk met de uitkomsten, de eerste aanzet is daar al voor gedaan!”

”Deelnemers voelen zich meer betrokken bij het proces. De eensgezindheid is gegroeid omdat iedereen over eenzelfde probleemstelling nadenkt.”

”TCC weet de klantvraag op een creatieve manier te verdiepen. Voor ons werd dit een ‘Game’Storm, zodat we concrete acties voor het stimuleren van een innovatieklimaat konden inzetten.”

Inhouse Innovators

Een keer een goed idee hebben is al heel wat. Als je zo’n idee doorontwikkelt en uiteindelijk realiseert ben je helemaal een held. Maar voor wie echt continu wil verbeteren en voortdurend wil blijven innoveren is meer nodig. Zeker als je in een organisatie werkt waar je ook afhankelijk bent van andere mensen en processen. Je kunt je eigen creativiteit en idee-vaardigheid trainen maar je kunt ook een stap verder gaan. Je kunt de mensen om je heen ook helpen om meer en betere ideeën te bedenken. Om creatiever te denken. Je kunt bouwen aan jullie eigen innovatiecultuur.

Een cultuur van innovatie bouwen gaat niet vanzelf. Je zult geduld, vertrouwen, creativiteit en doorzettingsvermogen nodig hebben. En  vooral: je hebt ook anderen nodig. Anderen overtuigen is daarom een must.

Samen verder ontwikkelen?