06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: Hoe werkt ons creatieve brein?

Hoe belangrijk is creativiteit in deze steeds sneller veranderende tijd? En wat voor rol speelt ons brein daarin? In de tweede aflevering van the Creators Podcast spreken we innovatie- & transitiemanager Anton Vanhoucke over de wetenschap achter ons creatieve brein. We hebben het over hoe ons brein werkt en hoe je creativiteit kunt ontwikkelen.

Zo spreken we over de drie verschillende type breinen die we allemaal hebben en hoe je ze kunt leren inzetten op het juiste moment. Allemaal om sneller en beter met elkaar te kunnen innoveren.

Anton Vanhoucke is innovation-/transitiemanager, agile coach en trainer. Innovatie is wat zijn hart sneller doet kloppen, zo zegt hij dat zelf. Hij heeft zich in de afgelopen 15 jaar volledig verdiept in de wetenschap achter innovatie en idee-generatie.

Waarom doen mensen wat ze doen?

Waarom doen mensen wat ze doen? Dat is de vraag die Anton altijd blijft fascineren. Daarom verslindt hij wetenschappelijke literatuur over de werking van het brein en over cognitieve psychologie. Wat bruikbaar is in de praktijk deelt hij op zijn blog https://agilegrowth.nl/
Omdat hij vindt dat alleen bedrijven met een positieve impact op de wereld moeten groeien, kiest Anton zijn klanten zorgvuldig uit. Mensen boven zichzelf uit laten stijgen en teams gelukkiger maken is Anton’s grote drijfveer. Creativiteit draagt in grote mate bij aan werkgeluk. Dat maakt deze podcast extra relevant. Het gaat dus zowel over betere dingen bedenken als over met plezier naar je werk gaan!

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLG (het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je in voor ons online magazine Idee. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
Vraag jij wel eens om feedback? 5 maart 2021 Je kent het gezegde vast wel: ‘Feedback is een cadeautje’. Ook...
icoon Artikel Lees dit artikel
Ben jij een uitsteller? 26 februari 2021 Je herkent het vast wel dat je al een tijdje aanhikt tegen die...
icoon Artikel Lees dit artikel
Dit is misschien wel mijn grootste uitdaging 19 februari 2021 Wat rennen we altijd maar hard door. We zijn voortdurend...