06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
The creators company

Conversatie Design: verander je toekomst

De manier waarop je praat met anderen (en met jezelf) vormt je toekomst. Wanneer je échte gesprekken voert met aandacht voor luisteren, reflectie én actie zet je betekenisvolle transformaties in gang.
Maar hoe vaak sta jij eigenlijk stil bij jouw conversaties? Het soort gesprekken dat je voert binnen je organisatie? Of met jezelf? Vast niet zo vaak. En dat is zonde! Want als jij niet nadenkt over het ontwerp van je conversaties, dan heeft iemand anders dat wel gedaan. Of nog erger: Je voert gesprekken volgens een oud en ingesleten patroon waarvan je niet meer weet waar het toe dient. Je conversaties verbeteren zorgt voor betere samenwerking.

Jij kunt verandering brengen!

Direct al. Je kunt beginnen door jouw gesprekken te verbeteren om meer resultaten te halen. Dat is conversatie design. Conversatie design is door iedereen toe te passen en is extra effectief voor dienende leiders en dappere volgers. Wij leren je graag hoe je conversatie design toepast. En dat kan al binnen een dag.

Hoe we samenwerken vormt de kern van goed werk en het creëren van echte verandering.

Vergaderingen, meetings en workshops zijn de hoekstenen van onze samenwerking. We hebben ze steeds vaker en ze worden steeds belangrijker. We zitten steeds meer en meer in meetings (kort en lang).

Toch zijn zoveel (online) vergaderingen saai, taai, troosteloos, afschuwelijk. Ze slurpen de energie uit je en missen magie. Het zijn mank gelopen meetings met oude conversatiestructuren. Hoe kan dat?

Kenmerken van ‘manke’ meetings:

 • Niet iedereen komt aan het woord of wordt gehoord
 • Een klein clubje mensen (vaak dezelfde mensen) voert de boventoon (vaak dezelfde boodschap)
 • Er is geen tijd om even stil te staan, na te denken of te reflecteren
 • Er komen geen acties uit voort
 • Er wordt niks met de bedachte ideeën of acties gedaan
 • Er wordt ja gezegd en nee gedaan

Herken je een van deze kenmerken? Komen ze voor in jullie meetings? Dan kun je je vast en zeker herkennen in deze behoeften:

 • Wil je een meer menselijke en relationele samenwerking?
 • Wil je alle stemmen en perspectieven horen in je vergaderingen?
 • Wil je betrokkenheid en meer energie en enthousiasme ervaren?
 • Wil je effectiever vergaderen en samenwerken en tegelijkertijd werken aan jullie groei?
 • Wil je de betrokkenheid van collega’s vergroten en ieders kwaliteiten ten volste benutten?

Het is mogelijk! Er is een simpele en tegelijkertijd geniale oplossing voor. Een publiek geheim dat we je graag leren: Liberating Structures!

Word eigenaar van je conversaties

Gesprekken en andere overleggen zijn heel vaak zo matig omdat we ons als passieve consumenten gedragen. De vergadering overkomt ons. Iemand anders beslist en doet alles voor ons.

Word eigenaar van je vergaderingen, en verander ze van binnenuit!

Met de know-how van Liberating Structures in je rugzak ben je in staat om invloed uit te oefenen op hoe je vergadert en interacteert met je team, partners, klanten, en anderen.

Verlaat de zijlijn en word een van de hoofdrolspelers in de meetings die je bijwoont, initieert, leidt of die je faciliteert. (Co-)faciliteer ze met je team of netwerk, en laat die magie plaatsvinden!

Met Liberating Structures gaat er een hele nieuwe wereld van serieus leuk en effectief samenwerken voor je open!

Wat zijn Liberating Structures?

Liberating Structures zijn bedrieglijk eenvoudige, subtiele en krachtige interactievormen (microstructuren) die de relaties en het vertrouwen tussen mensen verbeteren. Ze bieden een andere manier voor de traditionele wijze waarop mensen nu vaak, ook online, communiceren en samenwerken. Bijvoorbeeld één persoon zendt, de assertieven nemen het voortouw, de denkers hebben te weinig ruimte om onder woorden te brengen wat ze willen zeggen, niet iedereen voelt zich deelgenoot van het besluitvormingsproces of er wordt te weinig gebruik gemaakt van de reeds aanwezige kennis in de groep. Liberating Structures doorbreken deze traditionele patronen. 

Liberating Structures zijn gemakkelijk te gebruiken voor online en offline interactie en conversatie, zowel in kleine als in grote groepen. 

Wanneer Liberating Structures routinematig gebruikt worden, wordt het mogelijk om het soort organisatie te bouwen dat iedereen wil. Ze zijn ontworpen om iedereen te betrekken bij het vormgeven van de volgende stappen. Deelnemers worden direct geactiveerd en betrokken.

Vanuit the Creators Company werken we veel samen met de bedenkers van Liberating Structures. Bekijk in de video hieronder hoe Keith McCandless, een van de bedenkers van Liberating Structures, in zijn eigen woorden vertelt wat Liberating Structures zijn.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless en worden door vele duizenden mensen over heel de wereld gebruikt. 

Deze alternatieve aanpak is zowel praktisch als haalbaar; Liberating Structures zijn snel en vrij eenvoudig te leren. Ze kunnen door iedereen op elk niveau worden gebruikt, van directie tot de werkvloer, online en offline. Er zijn geen lange cursussen of speciale talenten vereist. Meesterschap is een kwestie van oefenen.

The creators company

jullie interacties en samenwerking verbeteren?

Boek dan nu een 1- of 2-daagse Liberating Structures Immersion Workshop en ervaar de magische ingrediënten van deze ervaring (ook online mogelijk)

 • Een hands-on, levendige ervaring van de Liberating Structures toolbox – leren door te doen!
 • Serieus plezier, verbinding met de Liberating Structures community en -geest
 • Een ervaren en scherp ontwerpteam dat samenwerkte met de uitvinders van Liberating Structures (Henri Lipmanowicz en Keith McCandless) en andere Liberating Structures-pioniers.
 • Documentatie in de vorm van een werkboek met alle structures, aangevuld met links naar verdere lectuur en bronnen.
 • Werken aan een praktisch en actueel vraagstuk van jullie team of organisatie.

Is dit iets voor ons?

Die vraag kunnen we ons goed voorstellen. Daarom introduceren we graag een methode om te meten hoe het met de inclusiviteit en betrokkenheid binnen jullie team of organisatie gesteld is. Het Inclusion and Engagement Quotient. Deze IEQ factor kun je bepalen door onderstaande test in te vullen. Je kunt de test individueel invullen maar nog mooier is om de test door alle teamleden te laten invullen en zo een groepsscore te krijgen.

Ervaringen
van anderen

logo Nyenrode voor the Creators Company

Wat zo fijn is aan deze aanpak, is dat medewerkers die zich anders niet laten zien nu ook een mening durven hebben en ideeën kunnen spuien. Er wordt ‘echt’ samen gewerkt, de interactieve werkwijze maakt iedereen wat losser, er komt letterlijk energie vrij!

Caroline Tieland, Manager Services Nyenrode Business Universiteit

logo Windesheim voor the Creators Company

Direct praktische toepasbare workshop, waar je op een energieke en enthousiasmerende wijze wordt meegenomen. En jezelf ervaart wat de kracht van Liberating Structures is en niet anders kunt dan zelf enthousiast worden! Dit is goud!

Swen-Peter Ekkebus, Docent HBO-ICT Windesheim

logo Rode Kruis voor the Creators Company

Een geweldige gelegenheid om vertrouwd te raken met facilitatie-tools die “out of the box” denken en creativiteit bevorderen zonder de doelstellingen, context en timing uit het oog te verliezen. En een uitstekende gelegenheid om enkele zeer inspirerende en geïnspireerde mensen te leren kennen.”

Joke Reijven, Rode Kruis

Begin nu en verbeter jullie interacties

Hoe fijn zou het zijn als iedereen binnen jullie team of organisatie betrokken en geactiveerd wordt? Bedenk je eens wat je dan allemaal kunt bereiken met elkaar.

Als jullie een Liberating Structures Immersion Workshop inzetten dan…

 • Worden alle stemmen en perspectieven gehoord in vergaderingen waardoor een meer menselijke samenwerking vol begrip en empathie ontstaat
 • Wordt er meer betrokkenheid, meer energie en enthousiasme ervaren waardoor vergaderingen, meetings en jullie samenwerking effectiever worden
 • Worden ieders kwaliteiten ten volste benut waardoor jullie groeien zowel op persoonlijk vlak als op organisatieniveau
 • Wordt latent leiderschap vrijgemaakt waardoor er meer eigenaarschap, vrijheid en verantwoordelijkheid wordt ervaren

Proberen?

Vraag nu vrijblijvend de IEQ test aan om te zien waar jullie als team staan. Of boek, wanneer je nu al weet dat dit jullie gaat helpen, direct een Liberating Structures Immersion Workshop voor jouw team.