06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Ideation, Creativity & Innovation

Wie meer en betere ideeën bedenkt, vergroot de kans op succes. Privé én zakelijk. Maar een idee bedenken, hoe werkt dat eigenlijk? Wat doe je ermee? En wat heb je daar verder aan?

Ideeën ontstaan vanuit verbeeldingskracht, worden aan het werk gezet door creativiteit en in praktijk gebracht door innovatie. Het bedenken van ideeën, de creativiteit waarmee je werk maakt van jouw idee en de innovatie die hierbij komt kijken, zijn heel nauw aan elkaar verbonden. Door je creatieve brein te leren kennen en meer creatief zelfvertrouwen op te bouwen, kun je sneller en gemakkelijker waardevolle ideeën bedenken. En dat betaalt zich dubbel en dwars uit.

Begin direct! In onze speedcourse Creative Thinking leer je in 4 simpele stappen om jouw creatieve denkvermogen te vergroten. Bij elke stap vind je een tip en een challenge. Hiernaast kun je de speedcourse gratis downloaden.

Wil jij verder bouwen aan een innovatiecultuur? Meer ideeën, meer durf en méér succes? Boek dan een Masterclass Innovatie en Creatief Denken en ontdek de kracht van collectieve creativiteit.

”Door de workshop heb ik geleerd om op een leuke manier goede gesprekken te voeren met mijn collega’s en hierdoor meer uit jezelf en de samenwerking te halen.”

”Met name de stijl en gebruik van diverse werkvormen sprak ons heel erg aan omdat er goede energie op gang kwam en iedereen wordt betrokken.”

”Door een paar simpele oefeningen en een grote dosis humor hebben we in een paar uur tijd inzicht gekregen in onze teamdynamiek én in waar wij als individu kunnen bijdragen aan verbetering. Resultaat in 2 uur voor 70 man! Zeker aan te raden.”

Brainstormen

Brainstormen, de moeder der ideeënboosters. Maar hoe voorkom je dat zo’n creatieve sessie uitmondt in lukraak roepen, overambitieuze ideeën, het bouwen van luchtkastelen en plannen die vaak niet haalbaar zijn? Het gevaar van het verliezen van de focus, het doel waar de brainstorm feitelijk voor wordt georganiseerd, ligt altijd op de loer.

Om brainstorms effectief te laten verlopen is een duidelijke opzet nodig. Door de creatieve input te sturen naar een concrete vraag, ga je rechtstreeks op de oplossing af. Wil je dat jouw brainstorm niet de breedte, maar juist de diepte ingaat? Ontdek de brainstorm technieken van the Creators Company en haal méér uit de creativiteit – en kostbare tijd! – van jouw team. 

#zelfontwikkeling

Creators Community

Leer, experimenteer, lach, probeer, faal en ontdek. Sluit je aan bij de Creators Community en slinger jouw ideeën de wereld in. Samen met andere members en mede-creatievelingen steken we maandelijks de koppen bij elkaar om nóg beter te worden.

Tijdens deze Co-creatie workshops gaan we uit van het all-expert-principe. Dat houdt in dat niet één iemand de rest van de groep vertelt hoe het moet, maar dat we de kracht, kennis en creativiteit van alle aanwezige ‘experts’ naar boven halen en benutten. Van elkaar en met elkaar leren door het stellen van de juiste vragen en het vinden van nog betere antwoorden. Geen oppervlakkig praatje, maar sessies met diepgang waar je direct profijt van hebt.

In een veilige omgeving experimenten en ervaren we, waarbij we elkaar horen, zien en respecteren. Want zeg nu zelf: iedereen heeft toch hetzelfde doel? We willen allemaal goed zijn in wat we doen en groeien, persoonlijk én zakelijk. Creatief denken is creatief doen, dus hop-hop aan de slag! Alle theorieën die we bedenken testen we meteen uit. Zo maken we die moeilijke eerste stap een stuk eenvoudiger.
Tijdelijk volledig online.

Samen waardevolle ideeën genereren?