06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Ik maak nooit fouten.

Vorige week nog.

Desing? Daar stond ik dan, naast een stapel reclamemateriaal ter waarde van ruim vijfduizend euro, hoorde ik een verbaasde stem achter mij zeggen: ‘’Communicatie en Des-ing?’’. Ik draaide me om en zag mijn opdrachtgever met één van de flyers in zijn hand met één verrekte spelfout in de tekst. Desing.

Zo dat was even zuur. Net zo zuur als die ene keer dat mijn opdrachtgever met smart aan het wachten was in Oegstgeest op drukwerk dat per ongeluk een verkeerde afslag had genomen en in een klein dorpje in verweggiestan was bezorgd.

Net zo zuur als die ene keer nadat ik, met grote gevolgen voor mijn opdrachtgever, een e-mail had gestuurd naar honderden mensen met de verkeerde link voor een event. Waarna ik als een bezetene zat te rammen op mijn laptop om weer een e-mail te sturen naar honderden mensen met de juiste informatie.

Het wordt me toch maar gegeven. Al die lessen.

Kan ik dit oplossen? Hoe ga ik dit oplossen, wat kan ik de volgende keer beter doen? En ik ben… BAM weer een stuk succesvoller in mijn werk. Juist dankzij het falen.

Om iets succesvol te doen, moet je weten waar het fout gaat. Het gaat er gelukkig niet om hoeveel fouten je maakt, maar hoe snel je leert van deze fouten. Alles wat je goed wilt doen is het waard om eerst minder goed te doen. Ieder resultaat is een ervaring waaraan je kunt refereren en geeft je dus waardevolle informatie voor de volgende keer. Dat is de definitie van leren.

Ik maak nooit fouten. Ik creëer lessen. Het is de meest zware maar oh zo effectieve manier van leren. Falen is je gegeven, laat het oordeel en identificatie los. De lessen zijn om elke dag op voort te bouwen. Ik kan elke dag een betere versie van mijzelf worden en mijn bedrijf verbeteren.

Ik ben voor dit artikel geïnspireerd door Het NLP College. Zij schreven ook het artikel “Fouten Maken Mag… En Moet Zelfs!”. Een aanrader als je beter om wil kunnen gaan met fouten maken.

icoon Podcast Luister deze podcast
Jezelf laten zien op Social Media. Met Saakje Bakker Soms kom je van die mensen tegen op je tijdlijn (ja,...
icoon Podcast Luister deze podcast
Geen zoektocht maar een ontdekkingstocht. Met Giel Beelen. Welkom bij aflevering 18 van de Creators Podcast, waar Ruben in gesprek...
icoon Podcast Luister deze podcast
De Kracht van een Slecht Idee. Met Rico Bakker Bestaan slechte ideeën eigenlijk, wat zijn ideeën eigenlijk? En wat kunnen...