06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
partner logo & tcc logo

presenteren:

puntjes deco

IMMERSION WORKSHOP
LIBERATING STRUCTURES

15 & 16 oktober

Ben jij klaar om het nu eindelijk eens écht anders te gaan doen? Dagelijks zien we om ons heen dat de complexiteit van huidige systemen merkbaar van invloed is als het gaat om het creëren van loyaliteit en impact, met betrokkenheid en inspraak van ieder individu. De wil is er, de voortgang stagneert echter door bijvoorbeeld regelgeving, tijdsdruk en capaciteit. En hier bieden Liberating Structures handvatten. Het zijn nieuwe vormen van interactie met balans tussen afspraken en vrijheid om chaos en tijdsdruk te voorkomen en vrijheid om creativiteit. Luisteren, elkaar helpen, intervisie, brainstormen, vergaderen. Allemaal aspecten die je kunt veranderen. Met simpele doch supereffectieve interactiepatronen kun je je gesprekken en overleggen verbeteren en je werk leuker én effectiever maken...

puntjes deco

Herken
je dit?

 • Je werkt met passie, doet je stinkende best, maar soms voelt het alsof er meer in zit in jullie bijeenkomsten, vergaderingen, lessen en trainingen… Als iedereen nou eens lekker mee zou werken…
 • Er is weinig tijd, waardoor een gevoel van stress/haast ontstaat en er minder aandacht voor elkaar is
 • Je werkt in een goed team, maar lang niet altijd wordt de volledige potentie benut
 • Tijdens jullie groepsgesprekken zijn altijd dezelfde mensen aan het woord, welke interventie je ook toepast
 • Na een meeting of sessie komen collega’s of deelnemers met ideeën en vragen, die je graag juist plenair gehoord en behandeld had willen hebben
 • Het zijn altijd dezelfde die de kar trekken en ook altijd dezelfde die commentaar leveren vanaf de zijlijn
 • Er wordt veel vergaderd, maar de uitkomsten zijn lang niet altijd even concreet
 • Er worden brainstorms gehouden zonder duidelijke structuur en uitkomsten
 • Macht en hiërarchie staan vrijheid en verantwoordelijkheid in de weg
 • Moeilijke gesprekken worden gemeden of wanneer ze worden gevoerd wordt niet iedereen gehoord
Henri, Keith en Ruben - Troika Consulting

Gelukkig
kan het
anders!

 • Je kunt breken met de gevestigde orde en zorgen voor meer plezier en energie in het werk en in de groep
 • Een heel systeem veranderen is lastig maar je kunt wel makkelijk binnen je eigen team op een andere manier samenwerken en in je eigen bijeenkomsten op een andere manier de stof overbrengen
 • Iedereen kan gezien, gehoord en gewaardeerd worden
 • Je kunt leren hoe je op een zinvolle, gestructureerde en ook leuke manier meer uit jezelf en de mensen in je omgeving kunt halen

Hoe?
Zet liberating structures in

Liberating Structures zijn bedrieglijk eenvoudige, subtiele en krachtige facilitatietechnieken (microstructuren) die de relaties en het vertrouwen tussen mensen verbeteren. Ze bieden een alternatieve manier om de wijze waarop mensen communiceren en samenwerken te benaderen en vorm te geven. Liberating Structures zijn gemakkelijk te gebruiken voor interactie en conversatie in kleine en grote groepen.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless (hierboven op foto met Ruben Klerkx in een Troika Consulting sessie) en worden door vele duizenden mensen over heel de wereld gebruikt. 

Iedereen kan Liberating Structures toepassen, van directie tot de werkvloer. Meesterschap is een kwestie van oefenen. In een intensieve 2-daagse workshop leer en ervaar je zeer snel meer dan 20 Liberating Structures.

Iedereen die geïnteresseerd is in veranderende scholen, ziekenhuizen, stichtingen, bedrijven en zelfs systemen kan Liberating Structures gebruiken om innovatie en geweldige resultaten te genereren.

Impressie Liberating Structures Immersion Workshop

puntjes-half

Ervaringen
van anderen

Wat zo fijn is aan deze aanpak, is dat medewerkers die zich anders niet laten zien nu ook een mening durven hebben en ideeën kunnen spuien. Er wordt ‘echt’ samen gewerkt, de interactieve werkwijze maakt iedereen wat losser, er komt letterlijk energie vrij!

Wij gaan zeker aan het werk met de uitkomsten, de eerste aanzet is dankzij Liberating Structures al gedaan.

Caroline Tieland, Manager Services Nyenrode Business Universiteit

Direct praktische toepasbare workshop, waar je op een energieke en enthousiasmerende wijze wordt meegenomen. En jezelf ervaart wat de kracht van Liberating Structures is en niet anders kunt dan zelf enthousiast worden! Dit is goud!

Swen-Peter Ekkebus, Docent HBO-ICT Windesheim

puntjes

Designteam leden

profielfoto_Netteke Koster

NETTEKE KOSTER
Senior consultant, Basisarts, Facilitator
@ Morgens

Ruben-thecreatorscompany

RUBEN KLERKX
Conversation Designer, Trainer, Facilitator & Moderator
@ the Creators Company

profielfoto_Suzan Vink-Opstal

SUZAN VINK
Trainer, Dagvoorzitter, Presentator, Spreker
@ Maak gewoon Bijzonder

profielfoto_Ziryan Salayi

ZIRYAN SALAYI
Agile Coach A.K.A. Overrated Scrum Master

puntjes

Boek nu

Veelgestelde
vragen

Kan ik Liberating Structures ook zelf met mijn team doen?
Jazeker! Alle structures (meer dan 33 inmiddels) zijn open source en vrij te gebruiken. Je kunt simpel met 1 of 2 kleine Liberating Structures starten en daarna verder uitbouwen door een ‘string’ van structures te ontwerpen. We gaan hier ook zeker mee aan de slag tijdens de immersion workshop. Je kunt ook gratis het e-boek met alle vertaalde Liberating Structures downloaden.

Krijgen we korting als we met meer mensen komen?
Ja. Als je met 4 of meer mensen komt ontvang je een groepskorting. Stuur ons hier even een mail over, dan maken we een mooie aanbieding.

Mijn werk leuker en makkelijker maken?! Waar is dat voor nodig joh?
Heb je het al eens op deze manier bekeken: Door de samenwerking te verbeteren en iedereen uit je team te betrekken bij consultatie en besluitvorming ontstaat een hechter team. Een team dat naar elkaar luistert, bestaat uit mensen die zich in een ander kunnen verplaatsen en uit mensen die elkaar beter begrijpen. Zeg nou zelf, dat maakt je werk toch leuker én beter!

Ik zie een hoop engelse termen. Wat is de voertaal van de workshop?
De voertaal van de workshop is Nederlands. Liberating Structures zijn oorspronkelijk Engelstalig. We hebben alle structures vertaald naar het Nederlands zodat je ook alle instructie en uitleg in het Nederlands mee naar huis kunt nemen. Download alvast alle Liberating Structures incl. visuals en uitleg

Waar is de workshop en hoe zijn de parkeermogelijkheden?
De locatie van de workshop is PLNT, Centre for Innovation op de Langegracht 70 in Leiden.
Auto: Op 5 minuten loopafstand is een grote parkeergarage: De Lammermarktgarage.
OV: Op 10 minuten loopafstand is het centraal station van Leiden.

Krijg ik ook een certificaat?
Daar kunnen we kort over zijn: Nee.

Ik ben trainer/coach en dus niet onderdeel van één vast team. Mag ik ook deelnemen?
We houden van je. Jij mag zeker deelnemen. Juist als je met verschillende teams werkt is deze immersion workshop zeer effectief. Veel trainers en coaches maken blij gebruik van Liberating Structures.

Ik heb een ticket besteld, maar ik kan zelf toch niet. Kan ik mijn ticket overdragen aan een collega?
Ja, je mag jouw ticket overdragen aan een collega. Laat het ons wel even weten, zodat we jouw collega persoonlijk kunnen verwelkomen en de nodige informatie kunnen toesturen.

Ik heb een kaartje gekocht maar ik kan niet meer. Krijg ik mijn geld terug bij annulering?
Wat jammer dat je niet aanwezig kunt zijn. Tot uiterlijk 30 dagen voor het event krijg je jouw betaalde ticketbedrag terug. Binnen de 30 dagen krijg je geen geld terug bij annulering. Wel kun je jouw ticket overdragen aan een collega.

Deze workshop lijkt me heel leuk. Ik kan alleen niet op 15/16 okt, bieden jullie ook meer workshops/trainingen aan en doen jullie dat ook in andere delen van het land?
Super dat je zo enthousiast bent! Andere data maken we in september bekend. Wil je liever een inhouse Liberating Structures workshop? Mail ons dan even, dan maken we graag een afspraak met je.

puntjes

Interacties
in de praktijk

Lijstjes

Of je nu de grote baas bent bij een multinational of net bent begonnen met je eerste serieuze baan, voor iedereen geldt: jouw succes in het leven is grotendeels afhankelijk van de interacties met de mensen om je heen. Hoe meer je uit die interacties haalt, hoe meer jij uit het leven haalt.

Lijkt dat je wat? Dan vind je in de tien principes achter Liberating Structures een bijzonder effectieve methode om dat voor elkaar te krijgen.

Filmopdracht

Gisteren mocht ik met zo’n 25 studenten van de Bildung Academie aan de slag met het thema: Jezelf zijn en je doelen bereiken. Persoonlijk vind ik dit thema een van de leukste thema’s om aan te werken. Ik houd me er zowat dagelijks mee bezig omdat ik denk dat volledig jezelf kunnen zijn de grootste rijkdom is die je kunt ervaren.

Lees in dit Medium artikel welke Liberating Structures voor persoonlijke ontwikkeling we gebruikt hebben.

Ga_Ervoor!

Vraag jij je ook wel eens af of overleg- en samenwerkingsvormen niet effectiever en inspirerender kunnen? Liberating Structures bieden hierbij een antwoord. Deze werkvormen geven voldoende regels zodat ieders inbreng een plek krijgt, en genoeg vrijheid om ruimte voor innovatieve ideeën te bieden. Opvallend is dat deze aanpak juist in meer traditionele sectoren als zorg en onderwijs succesvol blijkt.

Lees hier hoe Netteke Koster, consultant bij Morgens Liberating Structures inzet om organisaties te helpen daar waar processen en teams vastlopen.

Wil je eerst meer over Liberating Structures weten of ze uitproberen?