06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
tcc logo

presenteert:

puntjes deco

online clinics
LIBERATING STRUCTURES

20 okt en 3 nov (Zoom)

Ben jij klaar om het nu eindelijk eens écht anders te gaan doen? Dagelijks zien we om ons heen dat de complexiteit van huidige systemen merkbaar van invloed is als het gaat om het creëren van loyaliteit en impact, met betrokkenheid en inspraak van ieder individu. De wil is er, de voortgang stagneert echter door bijvoorbeeld regelgeving, tijdsdruk en capaciteit. En hier bieden Liberating Structures handvatten. Het zijn nieuwe vormen van interactie met balans tussen afspraken en vrijheid om chaos en tijdsdruk te voorkomen en vrijheid om creativiteit. Luisteren, elkaar helpen, intervisie, brainstormen, vergaderen. Allemaal aspecten die je kunt veranderen. Met simpele doch supereffectieve interactiepatronen kun je je gesprekken en overleggen verbeteren en je werk leuker én effectiever maken...

puntjes deco

Herken je dit?

Een presentatie. De spreker houdt van interactieve presentaties, zegt ze. Ze houdt een monoloog van 25 min. Op het einde vraagt ze of er nog vragen zijn. Geen vragen. Mooi, zegt ze, dan was ik duidelijk.

Herkenbaar?

Na de pauze van de training betreden de deelnemers weer de zaal. Iedereen gaat zitten. Op dezelfde plek als voor de pauze. Zit je dus weer naast die veelprater waarmee jij de opdrachten mee moet doen.

Herkenbaar?

Halverwege de netwerkbijeenkomst. Een paar bekenden gesproken. Je kijkt rond, iedereen is in gesprek met elkaar. Zal ik bij onbekenden gaan staan om kennis te maken, denk je betwijfeld? Oh hé daar is collega Erik, je gaat wel naar hem toe, daar kun je altijd mee lachen.

Herkenbaar?

Een vergadering, een presentatie, een training, een netwerkbijeenkomst. Bekende interactievormen. Zo bekend, dat de vorm, de structuur, deelname en tijdsverdeling zo’n automatisme zijn geworden dat het ons brein niet meer prikkelt en we ons erin gedragen, conform een ingesleten patroon.

Henri, Keith en Ruben - Troika Consulting

Dat kan anders! Echt!

Met Liberating Structures. Dit zijn meer dan 33 interactievormen die je naar gelang het doel en de doelgroep in zet, zowel online als fysiek. Voor veel meer connectie, interactie en betere samenwerking.

Simpel te leren, doeltreffend toe te passen.

Maak kennis met de principes van deze interactievormen en ervaar hoe je al met een paar ‘Structures’ energie in je sessie creëert en veel meer resultaat boekt.

Praktisch…

20 oktober om 19.30u online Liberating Structure Basis clinic

Kennismaken met de principes van en gedachten achter Liberating Structures en zelf ervaren wat Liberating Structures in een groep teweeg brengen.

3 november om 19:30u online Liberating Structure Medium clinic

(online) Liberating Structures toepassen en meerdere Structures aan elkaar koppelen (string) om flow te creëren.

De clinics duren 1,5 uur en vinden plaats via Zoom.

1 clinic kost € 50,00. Schrijf je je direct in voor beide clinics dan krijg je € 10,- korting en betaal je € 90,00. Schrijf je hieronder in

Impressie Liberating Structures Immersion Workshop

puntjes-half

Wat zijn Liberating Structures?

Liberating Structures zijn bedrieglijk eenvoudige, subtiele en krachtige interactievormen (microstructuren) die de relaties en het vertrouwen tussen mensen verbeteren. Ze bieden een andere manier voor de traditionele wijze waarop mensen nu vaak, ook online, communiceren en samenwerken. Bijvoorbeeld één persoon zendt, de assertieven nemen het voortouw, de denkers hebben te weinig ruimte om onder woorden te brengen wat ze willen zeggen, niet iedereen voelt zich deelgenoot van het besluitvormingsproces of er wordt te weinig gebruik gemaakt van de reeds aanwezige kennis in de groep. Liberating Structures doorbreken deze traditionele patronen. 

Liberating Structures zijn gemakkelijk te gebruiken voor online en offline interactie en conversatie, zowel in kleine als in grote groepen. Dat laatste maken de Liberating Structures ook uitstekend geschikt voor het werken in een 1,5 meter samenleving. 

Wanneer Liberating Structures routinematig gebruikt worden, wordt het mogelijk om het soort organisatie te bouwen dat iedereen wil. Ze zijn ontworpen om iedereen te betrekken bij het vormgeven van de volgende stappen. Deelnemers worden direct geactiveerd en betrokken.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless (hierboven op foto met Ruben Klerkx in een Troika Consulting sessie) en worden door vele duizenden mensen over heel de wereld gebruikt. 

Deze alternatieve aanpak is zowel praktisch als haalbaar, omdat Liberating Structures snel en vrij eenvoudig te leren zijn. Ze kunnen door iedereen op elk niveau worden gebruikt, van directie tot de werkvloer, online en offline. Er zijn geen lange cursussen of speciale talenten vereist. Meesterschap is een kwestie van oefenen.

Voor iedereen:

Die ervaring heeft in online overleggen en meer interactie wil realiseren.

Die veel samenwerkt in en voor teams en die de interactie in de 1,5 meter samenwerking wil versterken.

puntjes-half

Ervaringen
van anderen

Wat zo fijn is aan deze aanpak, is dat medewerkers die zich anders niet laten zien nu ook een mening durven hebben en ideeën kunnen spuien. Er wordt ‘echt’ samen gewerkt, de interactieve werkwijze maakt iedereen wat losser, er komt letterlijk energie vrij!

Wij gaan zeker aan het werk met de uitkomsten, de eerste aanzet is dankzij Liberating Structures al gedaan.

Caroline Tieland, Manager Services Nyenrode Business Universiteit

Direct praktische toepasbare workshop, waar je op een energieke en enthousiasmerende wijze wordt meegenomen. En jezelf ervaart wat de kracht van Liberating Structures is en niet anders kunt dan zelf enthousiast worden! Dit is goud!

Swen-Peter Ekkebus, Docent HBO-ICT Windesheim

puntjes

Designteam leden

RUBEN KLERKX
Conversation Designer, Trainer, Facilitator & Moderator
@ the Creators Company

profielfoto_Suzan Vink-Opstal

SUZAN VINK
Trainer, Dagvoorzitter, Presentator, Spreker
@ Maak gewoon Bijzonder

profielfoto_Ziryan Salayi

ZIRYAN SALAYI
Agile Coach A.K.A. Overrated Scrum Master

puntjes

Boek nu

Veelgestelde
vragen

Kan ik Liberating Structures ook zelf met mijn team doen?
Jazeker! Alle structures (meer dan 33 inmiddels) zijn open source en vrij te gebruiken. Je kunt simpel met 1 of 2 kleine Liberating Structures starten en daarna verder uitbouwen door een ‘string’ van structures te ontwerpen. We gaan hier ook zeker mee aan de slag tijdens de immersion workshop. Je kunt ook gratis het e-boek met alle vertaalde Liberating Structures downloaden.

Krijgen we korting als we met meer mensen komen?
In deze online clinics niet helaas. Voor onze meerdaagse immersion workshops bieden we wel aantrekkelijke groepskortingen aan. Stuur ons hier even een mail over, dan maken we een mooie aanbieding.

Mijn werk leuker en makkelijker maken?! Waar is dat voor nodig joh?
Heb je het al eens op deze manier bekeken: Door de samenwerking te verbeteren en iedereen uit je team te betrekken bij consultatie en besluitvorming ontstaat een hechter team. Een team dat naar elkaar luistert, bestaat uit mensen die zich in een ander kunnen verplaatsen en uit mensen die elkaar beter begrijpen. Zeg nou zelf, dat maakt je werk toch leuker én beter!

Ik zie een hoop engelse termen. Wat is de voertaal van de clinics?
De voertaal van de clinic is Nederlands. Binnenkort zullen we ook een engelstalige clinic aanbieden. Liberating Structures zijn oorspronkelijk Engelstalig. We hebben alle structures vertaald naar het Nederlands zodat je ook alle instructie en uitleg in het Nederlands mee naar huis kunt nemen. Download alvast alle Liberating Structures incl. visuals en uitleg

Krijg ik ook een certificaat?
Daar kunnen we kort over zijn: Nee. Meesterschap ontstaat door oefening. Dus blijf oefenen, oefenen, oefenen.

Ik ben trainer/coach en dus niet onderdeel van één vast team. Mag ik ook deelnemen?
We houden van je. Jij mag zeker deelnemen. Juist als je met verschillende teams werkt zijn Liberating Structures zeer effectief. Veel trainers en coaches maken blij gebruik van Liberating Structures.

Ik heb een ticket besteld, maar ik kan zelf toch niet. Kan ik mijn ticket overdragen aan een collega?
Ja, je mag jouw ticket overdragen aan een collega. Laat het ons wel even weten, zodat we jouw collega persoonlijk kunnen verwelkomen en de nodige informatie kunnen toesturen.

Ik heb een kaartje gekocht maar ik kan niet meer. Krijg ik mijn geld terug bij annulering?
Wat jammer dat je niet aanwezig kunt zijn. Helaas geven we geen refunds. Wel kun je jouw ticket overdragen aan een collega.

Deze clinics lijken me heel leuk. Ik kan alleen niet op 20 okt of 3 nov, bieden jullie ook meer workshops/trainingen aan en doen jullie dat ook live?
Super dat je zo enthousiast bent! Andere data en locaties maken we later bekend. Wil je, net als KPN, Neyenrode Business University en anderen, liever een inhouse Liberating Structures workshop? Dat kan. Mail ons dan even, dan maken we graag een afspraak met je.

puntjes

Interacties
in de praktijk

Lijstjes

Of je nu de grote baas bent bij een multinational of net bent begonnen met je eerste serieuze baan, voor iedereen geldt: jouw succes in het leven is grotendeels afhankelijk van de interacties met de mensen om je heen. Hoe meer je uit die interacties haalt, hoe meer jij uit het leven haalt.

Lijkt dat je wat? Dan vind je in de tien principes achter Liberating Structures een bijzonder effectieve methode om dat voor elkaar te krijgen.

Filmopdracht

Gisteren mocht ik met zo’n 25 studenten van de Bildung Academie aan de slag met het thema: Jezelf zijn en je doelen bereiken. Persoonlijk vind ik dit thema een van de leukste thema’s om aan te werken. Ik houd me er zowat dagelijks mee bezig omdat ik denk dat volledig jezelf kunnen zijn de grootste rijkdom is die je kunt ervaren.

Lees in dit Medium artikel welke Liberating Structures voor persoonlijke ontwikkeling we gebruikt hebben.

Ga_Ervoor!

Vraag jij je ook wel eens af of overleg- en samenwerkingsvormen niet effectiever en inspirerender kunnen? Liberating Structures bieden hierbij een antwoord. Deze werkvormen geven voldoende regels zodat ieders inbreng een plek krijgt, en genoeg vrijheid om ruimte voor innovatieve ideeën te bieden. Opvallend is dat deze aanpak juist in meer traditionele sectoren als zorg en onderwijs succesvol blijkt.

Lees hier hoe Netteke Koster, consultant bij Morgens Liberating Structures inzet om organisaties te helpen daar waar processen en teams vastlopen.

Wil je eerst meer over Liberating Structures weten of ze uitproberen?