06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Co-creatie: luisteren kun je leren

Als bedrijf wil je niet alleen jouw klanten en de markt zo goed mogelijk bedienen, je wilt tegelijkertijd de allerbeste werkgever zijn. Maar voelen jouw werknemers zich écht gehoord en vooral serieus genomen? En, zeg eens eerlijk, hoe klantgericht is jouw organisatie in de praktijk? Weet jij wat gebruikers van je verwachten? Vaak hoef je niet lang te zoeken naar de (confronterende) antwoorden op deze vragen. In alle haast en druk om te presteren, laat elke organisatie – klein en groot – kansen liggen. Co-creatie helpt je kleine, betekenisvolle stappen te zetten door intensief samenwerken in een veilige omgeving. Met elkaar én met de eindgebruiker. Hoe? Door écht te luisteren.

Durf het beste van jezelf te delen

Eigenlijk is co-creatie niets meer en niets minder dan het beste van jezelf delen. Met je collega’s, in teamverband of binnen het bedrijf, en met de buitenwereld. Kennis is macht, maar alleen wanneer je deze kennis deelt en omzet in een oplossing die werkt. Voor jouw bedrijf en voor jouw klanten. Want co-creëren gaat verder dan alleen het in teamverband bespreekbaar maken van problemen en samen de volgende stap te zetten. Het is ook een superhandige tool om klanten en gebruikers te betrekken bij jouw product of dienst. Door jouw doelgroep – waar je het uiteindelijk allemaal voor doet – om input te vragen, werk je samen aan oplossingen die een antwoord vormen op praktische marktvragen.

Boek nu jouw co-creatie sessie!

Wil jij bouwen aan een innovatiecultuur? Waar het échte gesprek wordt gevoerd en waar mensen samenwerken door werkelijk naar elkaar te luisteren en daarnaar te handelen? Bel ons en we helpen je graag verder.

70515365_903012893399182_7426837639854030848_o

“Met jullie inzet hebben jullie ons goed zichtbaar gemaakt, de doelgroepen goed weten te binden en onderling de doelgroepen ook weten verbinden! Wat een interactie en energie is er vrijgekomen, super!” 

Bart Pottuijt, Projectleider Transitie Omgevingswet Waterschappen

Wat heeft samenwerken met the Creators Company ons opgeleverd? O.a. optimale voorbereiding en verbetering van programma inhoud en meedenken met ideeën qua daginhoud. Op de dag zelf had ik hierdoor veel meer ruimte om het totaal te overzien en te kunnen schakelen van onderdeel naar onderdeel.

Monique Vrolijk, Talent & Leadership Development

”Ruben heeft ons op interactieve (maar soms ook confronterende) wijze inzicht gegeven in verschillende gedragstypen binnen een team en hoe je deze verschillende groepen op een effectieve manier kunt laten bijdragen aan het team. Dit levert écht een andere kijk op waar we de komende periode hard mee aan de slag kunnen.

Jelle van der Meer, Horecamedewerker

In een ‘safe space’ wordt iederéén gehoord

Co-creatie kan pas echt beginnen op het moment dat er een veilige omgeving gecreëerd is. En dat vraagt om oefenen. Te beginnen met luisteren naar elkaar. Deelnemers moeten kunnen wachten met oordelen en het empathisch vermogen vergroten. Om aan deze (menselijke) voorwaarden te voldoen, zetten steeds meer managers en bedrijven ‘Liberating Structures’ in. Deze verzameling van handige microstructuren maakt het mogelijk snel de volledige potentie van een groep te benutten en álle deelnemers te betrekken en activeren.

De ‘Liberating Structures’ van co-creatie

Binnen ‘Liberating Structures’ wordt optimaal gebruik gemaakt van collectieve expertise. Door creativiteit te stimuleren en aanwezige kennis te benutten, wordt deelnemers de ruimte geboden ideeën en meningen constructief te delen. Dit maakt dat iedereen zich onderdeel van het geheel voelt en een actieve bijdrage aan de oplossing wil leveren. ‘Liberating Structures’ zorgen ervoor dat je creativiteit en innovatie tot in de puntjes benut en creëren tegelijkertijd draagvlak. Deelnemers, of het nu collega’s of klanten zijn, voelen zich gehoord én dus gewaardeerd. Zo ontstaat een succesrecept waar je de vruchten van blíjft plukken.

Zo creëren wij blijvende impact

Tijdens de co-creatietraining van the Creators Company nemen we je vanaf de allereerste stap bij de hand. We werken aan het creëren van een veilige omgeving, een omgeving waarin we álle zaken bespreekbaar maken: de uitdagingen die er liggen, het doel dat jij en je team voor ogen hebben, maar ook gevoelige zaken. Wat speelt er binnen het team? Zijn er patronen zichtbaar, bijvoorbeeld collega’s die moeite hebben met intensief samenwerken?

Om co-creatie te laten slagen moet iedereen aan boord zijn. Een stukje bewustwording biedt hierbij waardevolle inzichten. Inzichten die je helpen bij het bouwen aan een fijne werkomgeving, waarin iedereen zich veilig en happy voelt. Aangezien je wekelijks veruit de meeste uren doorbrengt op je werkplek, begrijp je dat deze ontwikkeling een grote positieve impact heeft. Op de onderlinge samenwerking en uiteindelijk ook op het nog beter begrijpen van de mensen voor wie jij en je collega’s het allemaal doen: de klanten.

Teambuilding zonder de deur uit te gaan

Zo, nu de basis staat en we er allemaal lekker in zitten is het tijd om al deze positiviteit en betrokkenheid om te zetten in nieuwe ideeën. Door elkaars expertise te benutten en een positieve dialoog op te starten, werk je vol enthousiasme en innovatie toe naar een waardevol resultaat en een gedeelde doelstelling. Hoe groot of complex de uitdaging ook is die voor je ligt, co-creatie zet de kracht van het geheel in om tot duurzame oplossingen en inzichten te komen. Voor een resultaat dat staat, een ijzersterke en innovatieve werkomgeving en vooral heel veel blije en gewaardeerde gezichten.

Trap af met co-creatie en creëer écht inzicht

Leer hoe je iederéén binnen jouw bedrijf onderdeel van de oplossing maakt. Met co-creatie geef je antwoord op de lastige vragen die élke organisatie kent. Benieuwd hoe wij werk maken van jouw ideeën? Neem dan direct contact op en boek jouw teamsessie op maat!