06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Masterclass Innovatie en Creatief denken

Onmisbaar voor elk bedrijf en elk team dat vooruit wil.

Creativiteit wordt in de moderne samenleving steeds belangrijker. Wie als bedrijf wil overleven moet opvallen. Durven te investeren in nieuwe oplossingen en een nieuwe aanpak. Doe je dit niet, dan kan jouw bedrijf zomaar het nieuwe Nokia worden. Een schrikbeeld, maar wel realiteit. Veel bedrijven investeren pas in vooruitgang en creativiteit als het te laat is. En dan vaak ook nog eens op een manier, die niet bij de organisatie en haar mensen past. Met alle gevolgen van dien. Resultaten blijven uit, mensen voelen zich niet serieus genomen en de sfeer op de werkvloer verslechtert.

Waar het voorheen een ‘leuk dingetje’ was om te hebben, is creativiteit nu onmisbaar voor elk bedrijf en elk team dat vooruit wil. Maar, hoe creatief ben jij eigenlijk? Loopt jouw bedrijf voorop en worden nieuwe inzichten en ideeën omarmd? Of verdwijnen ambitieuze toekomstplannen steevast in een afgesloten bureaula? De kans is groot dat jij als ondernemer of manager onbewust de deur sluit voor de kip met het gouden ei. Maar, wees gerust, je bent écht niet de enige.

The Creators Company biedt houvast én een oplossing. Een betere investering, die leidt tot een open cultuur en innovaties die bij jou, jouw mensen en jouw organisatie passen. Wij helpen je creativiteit te gebruiken om succesvol te groeien en innoveren. Als persoon, als team én als bedrijf.

Boek nu jouw Masterclass!

Wil jij bouwen aan een innovatiecultuur? Meer ideeën, meer durf en méér succes? Boek een masterclass innovatie en creatief denken en ontdek de kracht van collectieve creativiteit.

Benut de kracht van collectieve creativiteit

Begint elke innovatie niet met een goed idee? Een briljante ingeving, waardoor je plotseling het licht ziet. Het is te makkelijk om altijd maar te wijzen naar de collega’s die zich nadrukkelijk laten gelden en vaak goede ideeën aandragen (of het hardst roepen). Iederéén is creatief – mits de ruimte geboden wordt om gezien, gehoord en begrepen te worden.

Door samen te werken, samen te brainstormen en samen ideeën en oplossingen te vinden, werkt collectieve creativiteit ook voor jouw bedrijf. Want hoe graag we het soms ook willen, we kunnen het simpelweg niet allemaal alleen doen. En dat moeten we ook niet willen. Net als Lionel Messi toch écht tien teamgenoten nodig heeft om de grootste prestaties neer te zetten en Max Verstappen moeilijk zelf kan racen én ook nog eens aan zijn auto moet sleutelen, hebben managers hun team net zo hard nodig.

Van directeur tot schoonmaakster en van receptiemedewerker tot financieel manager, door de gehele organisatie gezamenlijk aan het denken en brainstormen te zetten volgen de klinkende resultaten vanzelf. Wie out-of-the-box (zucht…) resultaten wil behalen, moet zélf uit die bewuste doos en vertrouwde omgeving stappen. En dat doe je door zoveel mogelijk kennis, ervaringen en ideeën van zoveel mogelijk mensen binnen jouw team of bedrijf in te zetten.

Zoals je zelf in de praktijk misschien merkt, is creativiteit voor velen vaak afhankelijk van een moment of een toevalstreffer. Daar brengen wij verandering in. De Masterclass Innovatie & Creatief Denken reikt je alle handvatten aan die je nodig hebt voor het opbouwen van een innovatiecultuur binnen jouw bedrijf. Creativity on demand.

70515365_903012893399182_7426837639854030848_o

”Prachtig! Wat een energie! Door de Masterclass heb ik geleerd mijn creative vermogen effectief in te zetten en hiervoor meer uit mezelf en de samenwerking in mijn team te halen.”

”Geweldig hoe je een cultuur kunt ‘verbeteren’ in één middag. Profijt van gehad! De collectieve creativiteit van ons team heeft een boost gekregen en een stabiele basis voor verandering gebracht.”

”Door een paar oefeningen en een grote dosis humor hebben we in een paar uur tijd inzicht gekregen in onze teamdynamiek én in waar wij als individu kunnen helpen verbeteren. Resultaat in 2 uur voor 70 man!”

Verandermoe? Laat het over de mensen zélf gaan

Innovatie vraagt om betrokkenheid, durf en creatief zelfvertrouwen. Wat wij in de praktijk vaak zien en ervaren is dat het gat tussen de prioriteit die bedrijven geven aan innovatie en de tijd en ruimte die hierin geïnvesteerd wordt (te) groot is. Het gevolg laat zich raden: successen blijven uit, mensen worden ‘innovatiemoe’ en managers besluiten alles maar bij het oude te laten. Om nog maar te zwijgen over het drijfzand dat het groepsproces heet. ‘Verplichte’ sessies, waarbij elke deelnemer van tevoren al weet dat het niets oplevert, zonde van de tijd is en het gedeelde gevoel heerst dat de ‘beslissing toch al genomen is’. Juist daar maken wij het verschil.

De grootste rem op creativiteit is namelijk de angst van mensen zelf dat ideeën niet goed of niet goed genoeg zijn. Ze houden zich stil. Uit onwil of onmacht, omdat ze verandermoe zijn of zich niet gehoord voelen. Veel innovaties en verandertrajecten gaan vooral over het proces, niet over de mensen die in dit proces zitten. In de Masterclass Innovatie & Creatief Denken staan we hier wél bij stil. Ja, verandering is vervelend. Dingen moeten anders, dat zijn we niet gewend. Maar innovatie biedt ook kansen. Tijdens de masterclass geven we je inzicht in het traject en nemen we je mee in de geest van de mensen die jij vraagt te veranderen.

“We laten je zien en ervaren hoe je functioneel, leuk en praktisch verandert en innoveert”

De grootste misvattingen rondom creativiteit

‘Creativiteit, dat moet in je zitten’, ‘Iedereen moet creatief zijn om een plan te laten werken’. Twee collectieve misverstanden. Iederéén is creatief óf draagt op eigen wijze bij aan de slagingskans en het succes van innovatie of verandering. Want het zijn juist de rationele denkers, die de creatieve geesten de juiste koers laten varen. Is een idee wel haalbaar – of draven we te ver door? De collectieve creativiteit van een team is de stabiele basis onder elke innovatie of verandering.

 

De drie pijlers van innovatie

 

Meer ideeën, meer omzet, meer succes

De Masterclass Innovatie & Creatief Denken laat zien dat het anders kan. En misschien wel móet. Oók binnen jouw bedrijf. Hoe? Daar gaan we je bij helpen. Dat doen we door direct in het diepe te springen. Hoe vreemd en zelfs een beetje eng voelt het om iets volledig nieuws te doen? Vanuit die ervaring verkennen en ontdekken we de elementen die aan de basis van innovatie liggen. Want, echt waar, innoveren kun je leren.

Samen een masterclass op maat?

Je wilt met jouw team voorop lopen en blijven innoveren, het liefst elke dag opnieuw. Is dit in de praktijk lastiger dan gedacht? Of is de energie in jouw team er wel, maar leidt dit niet altijd tot de gewenste resultaten? Maak werk van innoveren en schakel the Creators Company in. Met de succesvolle Masterclass Innovatie & Creatief Denken versterken en verbeteren we jouw organisatie. Benieuwd hoe wij werk maken van jouw dromen? Neem dan direct contact op en reserveer jouw masterclass op maat!