06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Brainstormen: wij beloven je the real deal!

Pling! De volgende invite verschijnt alweer in je overvolle inbox. Onderwerp: brainstorm. Jouw reactie: “Oh nee, hé!” Natuurlijk zet je je met alle liefde en boordevol energie in om samen met een creatief team oplossingen te bedenken of nieuwe producten te ontwikkelen. Maar, de ervaring leert dat een brainstormsessie vaak genoeg een wassen neus is. Een lokkertje verkleedt als creatieve sessie, waar de teleurstelling na alweer een verloren uur van de muren afdruipt. Dat moét anders en het kán anders. Weg met fake-brainstorms! Leer brainstormen zoals het bedoeld is. 

Maak van een fake-brainstorm een feest-brainstorm

Te vaak draait een brainstormsessie uit op een verkapte presentatie. Een ‘groepsgesprek’ waarbij iemand ideeën wil verzamelen, maar in praktijk vooral bezig is met zichzelf verkopen en zich blind staart op plannen waar hij of zij iets mee kan. Je begrijpt: dit motiveert niet om actief deel te nemen aan het gesprek. Met een koffer vol zorgvuldig geselecteerde ideeën sluit de gespreksleider de brainstorm voldaan af. ‘Zo, morele plicht vervuld. Iedereen tevreden en doorrr!’. Ehh, niet dus. Wil je serieus genomen worden door jouw collega’s of medewerkers dan moet je bij het brainstormen toch echt uit een ander vaatje tappen, neppert!

Wil jij direct beter brainstormen?

Leer en ervaar de beste brainstorm technieken en kom tegelijkertijd met een vracht aan oplossingen voor een relevant organisatieprobleem!

Brainstormen doe je met Matthijs, niet met Donald

Voor the Creators Company draait brainstormen om het benutten van ieders kennis en ervaring. Of je nu introvert of extravert bent, jouw creativiteit telt en is van onschatbare waarde. De praktijk wijst dit duidelijk uit: diversiteit binnen een groep of team is het halve werk van een goede brainstormsessie. Dus doe in plaats van een Donald Trumpje een Matthijs van Nieuwkerkje. Dring je mening niet op, staar je niet blind op de oplossing die jij van tevoren al bedacht hebt, maar sta open voor nieuwe ideeën. Creëer een omgeving waarin iedereen aan boord is en laat het gesprek aan tafel op natuurlijke wijze ontstaan. Maar, let op: ondanks het gevoel van ‘vrijheid, blijheid’ kent een goede brainstorm weldegelijk een sterke opbouw. En dat is precies wat je leert tijdens de brainstormtraining van the Creators Company.

IMG_7852

Wil je zelf direct al beginnen met het verbeteren van je brainstorms?
Download ons e-book met tips voor succesvol brainstormen!

”We brachten tijdens het verdiepen in onze ideale doelgroep inzichten in kaart die de basis vormen voor vernieuwende innovatiestrategie en een sterke merkidentiteit.”

”Fijn om zo ondergedompeld te worden in een creatief process waarbij we vooral echt gaan creëren met elkaar. Ons nieuwe ontwerp maakt producten bruikbaar en verbetert het vertrouwen en de interesse van onze gebruiker.”

”Van ontwerp tot en met oplevering een zeer prettig samenwerkingstraject! De energie tijdens de eerste gesprekken aan tafel, was er ook bij alle creatieven en ingenieurs die aan de achterkant en voorkant werkten.”

Met deze brainstorm technieken scoor je altijd

Boek je een brainstormtraining, dan leren we je in de praktijk hoe een brainstorm werkt. Aan de hand van een hot topic binnen jouw organisatie formuleren we een geschikte vraagstelling. Best logisch, zo weet je namelijk wat je wilt oplossen. Hoe vaak we in de praktijk merken dat het hier al fout gaat… Anyway, we leren je wat je wel en absoluut niet moet doen tijdens het brainstormen. Met deze input en de zorgvuldig ontwikkelde brainstorm technieken in jouw pocket worden fake-brainstorms vanzelf feest-brainstorms. Namens je collega’s: thanks!

Echt goede ideeën bedenken samen?