06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Conversation Design: een gesprek met inhoud

Goed communiceren, dat is nog best lastig. Met je geliefde, vrienden en familie gaat het vaak soepel. Je kent elkaar, hebt elkaar lief en kunt álles tegen elkaar zeggen (althans, dat hopen we voor je). Bij communiceren met collega’s of medewerkers komen er meer zaken om de hoek kijken. Tuurlijk, Lisa van de marketingafdeling of Sjoerd van de sales – daar kun je mee lezen en schrijven. Maar er zijn genoeg collega’s die je minder goed kent of waar je simpelweg minder mee hebt. Conversation Design helpt je bij het voeren van inhoudelijke en prettige gesprekken met iedereen om je heen. Voor méér en betere resultaten, maar vooral voor een fijne werkomgeving.

Communicatietraining die de boodschap écht over brengt

Door na te denken over hoe je vergadert, overlegt, projecten inricht, updates geeft, small talk en lastige gesprekken voert, verbeter je de samenwerking tussen mensen. Onze communicatietraining zorgt ervoor dat jouw boodschap écht gehoord wordt en niet het ene oor in en het andere weer uit gaat. Elkaar begrijpen, ook als jullie standpunten en doelstellingen niet overeen komen, is zó waardevol. Met Conversation Design laten we zien dat alles, écht alles, om je heen ontworpen is. Zélfs de manier waarop we met elkaar in gesprek gaan en met elkaar omgaan.

Conversation Design: een veilige kantoorcultuur

De interacties die we met anderen hebben, bepalen hoe we elkaar zien. Bij het koffieapparaat, maar ook de leidinggevende die een belangrijke discussie wil voeren of een ingrijpende boodschap moet delen heeft baat bij het inrichten van een gesprek. Daarvoor heeft the Creators Company een conversatietraining ontwikkeld. Onder het mom van goed communiceren kun je leren, maken we je vanuit onze praktijkervaring en een speciaal ontwikkelde communicatietraining bewust van welke elementen een rol spelen bij het voeren van een goed gesprek. De belangrijkste eis? Creëer veiligheid en openheid. In zo’n omgeving durft iedereen écht zichzelf te zijn. En, geloof ons, dat levert verrassend waardevolle resultaten op.

Wil jij werken aan jullie teamcommunicatie en -cultuur?

Plan een workshop Conversation Design in en ervaar een communicatietraining die blijvend impact heeft.

IMG_7852

Wil je zelf direct al beginnen met het verbeteren van je brainstorms?
Download ons e-book met tips voor succesvol brainstormen!

”We brachten tijdens het verdiepen in onze ideale doelgroep inzichten in kaart die de basis vormen voor vernieuwende innovatiestrategie en een sterke merkidentiteit.”

”Fijn om zo ondergedompeld te worden in een creatief process waarbij we vooral echt gaan creëren met elkaar. Ons nieuwe ontwerp maakt producten bruikbaar en verbetert het vertrouwen en de interesse van onze gebruiker.”

”Van ontwerp tot en met oplevering een zeer prettig samenwerkingstraject! De energie tijdens de eerste gesprekken aan tafel, was er ook bij alle creatieven en ingenieurs die aan de achterkant en voorkant werkten.”

Spreken is zilver, zwijgen is goud

Van Skype en Zoomen tot de weekstart op maandag of een belangrijke brainstorm. Door van tevoren jouw ‘tactiek’ te bedenken, kun je conversaties en interacties direct verbeteren. Betrek deelnemers vanaf het eerste woord bij het gesprek en laat mensen zich veilig voelen. Zo durft iedereen actief bij te dragen, open te zijn en ontstaat goede interactie – zelfs de mensen die zich normaal gesproken op de achtergrond houden laten van zich horen. Laat anderen eens aan het woord en verbaas je over hoeveel je leert door alleen maar te luisteren. De gespreksleiders van the Creators Company zijn gek op goede gesprekken. Kom in (inter)actie, nodig ons uit voor een kop koffie en ontdek wat Conversation Design inhoudt. Wij leren hoe je meer kunt zeggen door je mond te houden!

Wil jij werken aan de communicatie binnen jouw team?