06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Design sprint: van concept naar eindproduct!

De horror van de status quo

Innoveren kost tijd, geld en energie. Toch? De praktijk leert ons dat nieuwe projecten een doorlooptijd van maanden hebben, eindeloos bijsturing en overleg vergen, om nog maar te zwijgen over de frustratie die ontstaat omdat de deadline alwéér niet gehaald wordt. En dan weet je nog niet eens zeker of jouw nieuwe website, applicatie of product aanslaat bij de markt die je wilt bedienen. Terwijl jij achter de schermen peentjes zweet en na alweer een verloren werkweek de deur achter je dicht trekt, vliegt de concurrentie je voorbij. Tijd om het stokje over te nemen in de design sprint!

Innoveren binnen één week? Ja, echt waar!

Daarom bieden wij een oplossing, waarmee élk bedrijf geholpen is. Want wat nu als wij je vertellen dat je kunt innoveren binnen één week? Ja, je leest het goed. Dat je na vijf dagen een werkend prototype hebt, dat getest is door mensen waar het echt om draait: de eindgebruiker. Direct een goede match met de markt die je wilt bereiken, campagnes die aanslaan, gebruiksvriendelijke apps die het leven van jouw doelgroep net dat stukje makkelijker maken – want  gebruikers dragen zélf bij aan jouw product. Waarom wandelen als je ook kunt sprinten? Design sprints zijn het vijfsterrenrecept voor innovatie. Sneller en beter resultaat, minder investeringsrisico en een effectieve oplossing die van jouw bedrijf een koploper maakt: #winning.

Wil jij vernieuwing versnellen?

Werken aan oplossingen die écht werken? Met een design sprint is jouw bedrijf in de winning mood!

Zo loop je een gouden race

Bij design sprints worden verschillende mensen, elk met een eigen uitdaging en specialisme, bij elkaar gebracht. Met behulp van creatieve werkvormen kom je tot originele oplossingen. Leer eindgebruikers beter kennen en toets je oplossingen. Ja, het is een intensief proces dat energie en omdenken vraagt, maar de verrassende resultaten spreken voor zich. En vooral voor jouw bedrijf! Draait het bij online marketing om meten is weten, de design sprint gaat uit van het aloude dogma

bezint eer gij begint. Door trial-and-error in de praktijk toe te passen verkort je een normaal langdurig proces naar een recordrace. Niet discussiëren, maar doen. Want als jij de markt wilt veroveren, waarom zou je dan het risico van wachten nemen?

De hand van de meester: Jake Knapp

Je begrijpt: het in recordtijd oplossen van complexe problemen heb je niet van de ene op de andere dag in de vingers. Wij mogen met trots zeggen dat we getraind zijn door de bedenker van de design sprint, Jake Knapp. Honderden bedrijven heeft hij ondersteund bij het innoveren.

Jake ontwikkelde deze manier van efficiënter en sneller innoveren toen hij werkzaam was bij Google. Processen binnen de organisatie verliepen traag, stroperig en vooral chaotisch, met als gevolg een enorme kostenpost. Met dat probleem als inspiratie ontwikkelde hij de design sprint en bracht deze succesvol in praktijk bij verschillende wereldspelers. Jake heeft ons alle kneepjes van het vak geleerd over zijn creatie tijdens een intensieve training in Barcelona. Nu mogen wij bedrijven inspireren en ondersteunen bij het innoveren.

Dagelijks horen we Jake nog zeggen: ‘De beste innovaties zijn gebaseerd op bestaande ideeën met een visie’. En dat geldt zélfs voor Google!

puntjes
IMG_7852

Wil je beter ontwerpen, beter begrijpen en betere resultaten boeken? Download het e-book met tips voor succesvol brainstormen!

”We brachten tijdens het verdiepen in onze ideale doelgroep inzichten in kaart die de basis vormen voor vernieuwende innovatiestrategie en een sterke merkidentiteit.”

”Fijn om zo ondergedompeld te worden in een creatief process waarbij we vooral echt gaan creëren met elkaar. Ons nieuwe ontwerp maakt producten bruikbaar en verbetert het vertrouwen en de interesse van onze gebruiker.”

”Van ontwerp tot en met oplevering een zeer prettig samenwerkingstraject! De energie tijdens de eerste gesprekken aan tafel, was er ook bij alle creatieven en ingenieurs die aan de achterkant en voorkant werkten.”

De vijf etappes van een design sprint

Wil jij ingewikkelde vraagstukken transformeren naar een concreet product, dat direct getest wordt door echte gebruikers? In een design sprint combineer je in vijf dagen ontwerp, prototyping en een glimmende klantervaring. Direct resultaat en bruikbare feedback, zodat je meteen weet of jouw innovatie het verschil maakt. Om design sprints ook daadwerkelijk een sprint te laten zijn en niet een marathon van meningen, merken we vanuit ervaring dat het belangrijk is een goede rolverdeling vast te stellen. Daarom zorgen we als facilitator voor een goed gesprek en een ijzersterke groepsdynamiek.

Maandag: begrijp de uitdaging

Op de eerste dag van de design sprint stel je vast wat de uitdaging is. Zo weet je zeker dat je rechtstreeks op je lange-termijndoel afstevent. Waar willen we heen en welke hordes moeten we nemen? Het team van experts deelt kennis en ervaring.

Dinsdag: laat het brainstormen beginnen!

Waarom het wiel opnieuw uitvinden als er eindeloos veel inspiratie voor het oprapen ligt. Gebruik bestaande voorbeelden en concepten om een verbeterd idee overtuigend te brengen. Vervolgens kunnen de eerste schetsen en onderdelen opgesteld worden.

Woensdag: knopen doorhakken

Wat zijn de voor- en nadelen van de aangedragen oplossingen en welke oplossing heeft de grootste slagingskans? Door kritisch te kijken naar de ideeën blijft de meest veelbelovende business opportunity over. Tijd om een storyboard te maken!

Donderdag: ‘fake it and make it’

De taken zijn verdeeld, iedereen wat hem of haar te doen staat. ‘Fake it and make it’ – het storyboard komt tot leven in een realistisch prototype.

Vrijdag: test to impress

Aan het einde van de week is het tijd jouw veelbelovende en meest realistische oplossing te testen. Door met gebruikers in gesprek te gaan en hen het product te laten testen ontdek je waar de kracht van het prototype ligt en welke laatste stappen je moet zetten om de wereld te veroveren.

Ready, set, go!

Klaar voor de start? Boek dan vandaag nog een design sprint en wij komen jou helpen bij het behalen van jouw doelstelling. Wist je dat je door deze manier van bedenken, ontwerpen en testen tot wel 75 procent bespaart? Zowel op tijd áls op kosten! Dat is nog eens effectief werken. *Mic drop!

In 5 dagen van concept naar oplossing?

IMG_7865