06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Creatiedrang. Met Rachel Levi

Toen Ruben zijn jongste bedrijf The Creators Company startte, worstelde hij de eerste 1,5 jaar met zijn boodschap: dat er te weinig aandacht werd besteed aan creativiteit en dat we vaak een verkeerd beeld hebben van creativiteit. Wat was zijn visie op creativiteit op de werkvloer nou eigenlijk en hoe moest hij dat communiceren? In 2019 kwam Ruben in contact met Rachel Levi, via een festival dat zij organiseerde. Het verhaal dat in Ruben zijn hoofd zat, had Rachel anders geformuleerd en in een festival gegoten. Dat festival was Chaos in de Orde.

Rachel heeft niet alleen een prachtige kijk op hoe we meer creativiteit en innovatie in organisaties kunnen krijgen. Ze pakt het ook nog eens groots en geweldig aan. Ze stampt een super bedrijf uit de grond met haar Huis van Verbeelding, organiseerde al twee keer een daverend werkfestival voor verschilmakers en haar gelijknamige podcast Chaos in de Orde denderde de toplijstjes in.

Luister in deze aflevering hoe Ruben en Rachel praten over hun drang om te creëren, creativiteitskaders en -paradox, wat Intrapreneurschap precies inhoudt en rebellie.

Rachel Levi - Podcast

Rachel Levi is expert in het veranderen van organisaties in vooruitstrevende werkplekken. In haar populaire podcast Chaos in de Orde onderzoekt ze als een onderzoeksjournalist de mysterieuze verdwijning van menselijkheid en creativiteit in ons volwassen, werkende leven. Naast haar podcast helpt ze ook meer creativiteit te brengen in organisaties met haar bedrijf Huis van Verbeelding.

Creatiedrang, intrapreneurship, creatieve kaders en rebellie

In deze aflevering hoor je hoe Ruben en Rachel het hebben over:

 • Het belang van intrapreneurship
 • Hoe Rachel binnen 3 jaar van Gemeentemedewerker transformeerde naar een florerende en inspirerende ondernemer
 • Hoe je ook binnen kaders creatief kunt zijn
 • Wat je kunt doen om je creatiedrang een plek te geven
 • En over het nut van een beetje anarchie en rebellie

Luister snel verder!

Waar Rachel en Ruben het nog meer over hebben:

 • Hoe Rachel haar baan bij de Gemeente Den Haag naar haar eigen hand zette en haar winkeltje binnen de winkel creëerde om uiteindelijk haar vleugels uit te slaan en voor zichzelf te beginnen met Huis van Verbeelding. En over hoe dat het begin was van inzien dat je heel goed aan je eigen doelen kunt werken binnen een groter organisatiedoel. Dat was ook het begin van inzetten op intrapreneurship.
 • Hoe organisaties kaders scheppen en je binnen die kaders kunt bewegen of zelfs die kaders kunt oprekken. Creatie binnen een kader is mogelijk.
 • Over het belang van mensen vrij laten om zelf uit te zoeken hoe ze kunnen bijdragen aan het organisatiedoel
 • Soms kun je je nog niet voorstellen wat er mogelijk is. Rachel weet ook nog niet hoe groot haar droom is. Ze volgt haar ‘vonkjes’, die eerste impulsen die haar leuk lijken. Ze zet die eerste stapjes waardoor er weer nieuwe vonkjes ontstaan. Soms nog groter en andere keren een ander klein vonkje een andere kant op. Rachel gelooft niet dat het nodig is om een groot einddoel te hebben. Ze volgt haar gevoel van waaruit van alles kan volgen.
 • Primeur over volgende fase die Huis van Verbeelding ingaat…
 • Hoe belangrijk het is om te blijven vragen: Is het waar dat we het zo moeten doen? Of kan het ook anders?

Tips van Rachel

Vraag kritisch door, prik door de taal heen. Zie een sollicitatie als een wederzijdse samenwerking. Luister naar de vragen die ze stellen, die verraden de cultuur.

Check vooral ook de radiodocumentaire over de Conrad in Amsterdam, waar een ware vrijplaats ontstond en de meest creatieve en gekke dingen gebeurden. Voor Rachel was dit een voorbeeld wat er mogelijk is als je onder de radar opereert en wat er gebeurt als je dit soort ruimte krijgt. 

Jij bent geweldig, dat weet ik gewoon. Maar laat je wel genoeg van jezelf zien? Zien jouw ideeën voldoende daglicht?

De Creators podcast helpt je om meer te creëren. Vol inspirerende gesprekken die je activeren om meer met je ideeën, doelen en dromen te doen.
Iedereen bezit het vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie en betekenisvolle transformaties. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie kan al in kleine dingen zitten, zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut.

Dat moet toch anders kunnen!

Ruben Klerkx, founder van the Creators Company creëert elke aflevering samen met zijn gasten een nieuwe bron van inspiratie om jou te helpen ook meer te creëren. Meer ideeën te bedenken, ontwikkelen en realiseren. Werk te maken van jouw dromen, doelen en ideeën!

icoon Artikel Lees dit artikel
9 tips om te leren plannen Als ondernemer overstroom ik soms van de ideeën en de bijbehorende taken. Zoveel dat...
icoon Podcast Luister deze podcast
Laat jezelf zien met video Jezelf laten zien met video. Dat is niet altijd gemakkelijk. Zelf ben ik ooit begonnen...
icoon Artikel Lees dit artikel
“Vake be’j te bange” Lang uitgesteld, angst? Ontzettend lang liep ik rond met het idee om te gaan bloggen. Misschien...