06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Informatietechnologie gebruiken voor je ideeën. Met Martijn Aslander

Hoe kunnen we technologie vóór onze creativiteit laten werken en niet tegen ons? En hoe kan je actief zoeken naar inspiratie om slim te verbinden met wat er al is en dingen te combineren die niemand eerder combineerde? Hier praat Ruben met Martijn Aslander over in aflevering 15 van de Creators Podcast.

Als een super efficiënte machine weet Martijn bij elk onderwerp wel een documentaire, boek, artikel, link om verder te verdiepen. Alle slimmigheden en technieken die Martijn kent, gebruikt en deelt laat je bijna duizelen. Martijn heeft een eigen infrastructuur en arbeidsethos ontwikkeld die hem maximaal ondersteunen en deelt deze met ons.

Martijn maakte tijdens het gesprek ook live shownotes. Bekijk ze hier en krijg een inkijkje in zijn razendsnelle manier van informatieverwerking en -deling. 

Martijn is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestsellers Easycratie en Nooit Af. Hij bouwde met duizenden mensen handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta en van digitalefitheid.nl en… de bedenker van de hashtag #durftevragen!

Over deze aflevering

Zoveel mogelijk verschillende ideeën realiseren, Martijn is er een meester in. Volgens hem is creëren het materialiseren van een idee in het hier en nu. Ideeën op zichzelf zijn waardeloos. Ze vergen aandacht, focus, discipline en geduld. Martijn kan rustig 8 jaar wachten op een idee, tot de omstandigheden juist zijn om ze te realiseren.

In deze aflevering neemt Martijn ons mee hoe hij het voor mekaar krijgt om zoveel verschillende ideeën te realiseren en wat het belang is van systemen, discipline en geduld. Hij heeft een ultieme drang om te creëren en vertelt wat de rol is van informatie, mensen, ideeën en hoe je deze optimaal met elkaar kunt verbinden. De quantified self movement komt voorbij en wat het nut is van het meten van data. We praten over de verschillende soorten kapitaal in de netwerk- en informatiesamenleving en het dogma van documenten.

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLGEN (of het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je gratis in voor selfdisco. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
9 tips om te leren plannen Als ondernemer overstroom ik soms van de ideeën en de bijbehorende taken. Zoveel dat...
icoon Podcast Luister deze podcast
Laat jezelf zien met video Jezelf laten zien met video. Dat is niet altijd gemakkelijk. Zelf ben ik ooit begonnen...
icoon Artikel Lees dit artikel
“Vake be’j te bange” Lang uitgesteld, angst? Ontzettend lang liep ik rond met het idee om te gaan bloggen. Misschien...