06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

René van der Meulen

Copywriter, conceptdenker, content creator, redacteur, tikgeit...

Foto van René van der Meulen

Copywriter, conceptdenker, content creator, redacteur, tikgeit…

Ze hebben me al van alles genoemd. En het klopt allemaal. Waar het op neer komt: ik bedenk en schrijf iets waar merken campagne mee voeren. Of een website mee updaten. Of een product mee promoten. Of een dienst mee aanbieden. Of een video mee filmen. Of een magazine mee maken. Enfin, je begrijpt wat ik bedoel.

Het startpunt is altijd hetzelfde. Ik verdiep me in het bedrijf, merk, product of de dienst. Dat betekent inlezen, praten met betrokkenen, rondleiding door het bedrijf, concurrentie analyseren, klanten interviewen, doelgroep(en) in kaart brengen, in de kantine een broodje eten met mensen van de werkvloer.

Vervolgens bedenk ik samen met anderen (opdrachtgever, artdirector, strateeg, regisseur, animator, SEO-specialist, webbouwer) een idee, ook wel concept genoemd. Een goed idee kun je breed uitrollen waarbij alle off- en online uitingen elkaar versterken om het doel te realiseren.

En als er wat geschreven moet worden dan doe ik dat meestal. Denk aan strategie, pay-off, webtekst, advertentie, social mediapost, nieuwsbrief of blog. Dus wat ben ik dan? Ach, geef het beestje een naampje. Als het maar z’n werk doet.