+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
The creators company

Brainstormen: wij beloven je the real deal!

Pling! De volgende invite verschijnt alweer in je overvolle inbox. Onderwerp: brainstorm. Jouw reactie: “Oh nee, hé!” Natuurlijk zet je je met alle liefde en boordevol energie in om samen met een creatief team oplossingen te bedenken of nieuwe producten te ontwikkelen. Maar, de ervaring leert dat een brainstormsessie vaak genoeg een wassen neus is. Een lokkertje verkleedt als creatieve sessie, waar de teleurstelling na alweer een verloren uur van de muren afdruipt. Dat moét anders en het kán anders. Weg met fake-brainstorms! Leer brainstormen zoals het bedoeld is. 

Maak van een fake-brainstorm een feest-brainstorm

Te vaak draait een brainstormsessie uit op een verkapte presentatie. Een ‘groepsgesprek’ waarbij iemand ideeën wil verzamelen, maar in praktijk vooral bezig is met zichzelf verkopen en zich blind staart op plannen waar hij of zij iets mee kan. Je begrijpt: dit motiveert niet om actief deel te nemen aan het gesprek. Met een koffer vol zorgvuldig geselecteerde ideeën sluit de gespreksleider de brainstorm voldaan af. ‘Zo, morele plicht vervuld. Iedereen tevreden en doorrr!’. Ehh, niet dus. Wil je serieus genomen worden door jouw collega’s of medewerkers dan moet je bij het brainstormen toch echt uit een ander vaatje tappen, neppert!

Wil jij direct beter brainstormen?

Leer en ervaar de beste brainstorm technieken en kom tegelijkertijd met een vracht aan oplossingen voor een relevant organisatieprobleem!

Brainstormen doe je met Matthijs, niet met Donald

Voor the Creators Company draait brainstormen om het benutten van ieders kennis en ervaring. Of je nu introvert of extravert bent, jouw creativiteit telt en is van onschatbare waarde. De praktijk wijst dit duidelijk uit: diversiteit binnen een groep of team is het halve werk van een goede brainstormsessie. Dus doe in plaats van een Donald Trumpje een Matthijs van Nieuwkerkje. Dring je mening niet op, staar je niet blind op de oplossing die jij van tevoren al bedacht hebt, maar sta open voor nieuwe ideeën. Creëer een omgeving waarin iedereen aan boord is en laat het gesprek aan tafel op natuurlijke wijze ontstaan. Maar, let op: ondanks het gevoel van ‘vrijheid, blijheid’ kent een goede brainstorm weldegelijk een sterke opbouw. En dat is precies wat je leert tijdens de brainstormtraining van the Creators Company.

Wil je zelf direct al beginnen met het verbeteren van je brainstorms?
Download ons e-book met tips voor succesvol brainstormen!

Logo Bewegen

”Een toptraining, waarbij je écht wordt geactiveerd en uitgedaagd. Waar je in de eerste ronde buiten je comfort zone treedt, wordt in het tweede gedeelte een mooie en toepasbare brug naar het verandermanagement geslagen.”

Logo ROC Mondriaan

”We hebben geleerd dat het niet erg is om verschillende ideeën te hebben als in het eindresultaat maar niets zit waar je echt niet mee kunt leven. Dat is nog eens een eyeopener! We waren zo blij met de gestructureerde vragen en het vriendelijk afkappen als we teveel wilden discussiëren in plaats van luisteren.”

Logo ABN Amro

Door een paar simpele oefeningen en een grote dosis humor hebben we in een uur tijd inzicht gekregen in onze teamdynamiek én in waar wij als individu kunnen bijdragen aan verbetering. Ruben kan in een korte tijd een grote groep mensen op een energieke wijze meenemen.

Met deze brainstorm technieken scoor je altijd

Boek je een brainstormtraining, dan leren we je in de praktijk hoe een brainstorm werkt. Aan de hand van een hot topic binnen jouw organisatie formuleren we een geschikte vraagstelling. Best logisch, zo weet je namelijk wat je wilt oplossen. Hoe vaak we in de praktijk merken dat het hier al fout gaat… Anyway, we leren je wat je wel en absoluut niet moet doen tijdens het brainstormen. Met deze input en de zorgvuldig ontwikkelde brainstorm technieken in jouw pocket worden fake-brainstorms vanzelf feest-brainstorms. Namens je collega’s: thanks!

Echt goede ideeën bedenken samen?