+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
The creators company

van frustratie naar inspiratie: verbeter je samenwerking met een Liberating Structures training

☠️ Zijn jullie gesprekken ook zo voorspelbaar? Lopen ze stroef of zelfs vast?
☠️ Wordt er slecht naar elkaar geluisterd en langs elkaar heen gepraat?
☠️ Lijkt de energie te stagneren?
☠️ Wordt er veel gepraat en weinig actie ondernomen?
☠️
Of worden er afspraken gemaakt die vervolgens niet worden nagekomen?
☠️ Ervaar je het gevoel dat je in cirkels praat zonder werkelijke vooruitgang te boeken? 

Het is een frustrerende situatie die velen van ons maar al te goed begrijpen. Helaas.

Soms lijkt het wel alsof we gevangen zitten in een doolhof van eindeloze herhaling en vastgeroeste patronen.

meer dan een communicatieve uitdaging

Als jij deze frustraties niet ervaart, is de kans groot dat anderen in de groep het ervaren. Het is meer dan slechts een communicatieve uitdaging; het is een gevoel van machteloosheid waarbij stemmen verloren gaan en briljante ideeën in de mist van frustratie verdwijnen. De dynamiek is verre van inspirerend. 

Bij the Creators Company begrijpen we dat dit niet alleen een zakelijke hindernis is; het raakt de kern van persoonlijke en professionele groei. Als niet alle stemmen gehoord worden, ligt weerstand of lethargie op de loer. Iedereen wil gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Dat dit zo vaak niet gebeurt is begrijpelijkerwijs heel frustrerend. Gelukkig valt er wat aan te doen…

Waarom deze Liberating Structures training zo effectief is

Wat als er een krachtige manier is om deze gespreksfrustratie en communicatieve impasse te doorbreken en een diepere, meer inclusieve verbinding te creëren? Onze Nederlandstalige Liberating Structures Training is niet zomaar een training; het is een transformatieve reis die je in staat stelt om:

✅ Iedereen actief te betrekken, waarbij elke stem de ruimte krijgt om gehoord te worden.
✅ Diverse perspectieven te omarmen en te waarderen, waardoor een rijkere en inclusieve dialoog ontstaat.
✅ Besluitvorming en probleemoplossing naar een hoger niveau te tillen, waardoor je niet langer vastzit in ineffectieve communicatieroutines.

Liberating Structures doorbreken niet alleen de barrières van vastgeroeste interactiepatronen, maar ze bieden ook een krachtig framework dat deelnemers in staat stelt om op een dieper niveau met elkaar te verbinden. 

Door de nadruk te leggen op actieve betrokkenheid, het verwelkomen van diversiteit en het stimuleren van constructieve interacties, biedt deze training niet alleen praktische tools, maar ook een emotioneel bevrijdende ervaring. Het gaat niet alleen over het transformeren van gesprekken, maar ook over het herstellen van het plezier en de betekenis in communicatie. Het is de sleutel tot het ontsluiten van de volledige potentie van individuen en teams, waardoor een sfeer van samenwerking en inspiratie ontstaat die voorheen onbereikbaar leek.

 

Voor wie is deze training:

Iedereen die deelneemt aan meetings, workshops, trainingen of events kan gesprekken veranderen met Liberating Structures. Teams en organisaties die beter willen worden in het gezamenlijk werken aan de onderwerpen die er écht toe doen zullen Liberating Structures een verademing vinden!

Wil je liever een sessie begeleidt door een van onze facilitators of je eigen facilitators opleiden met de Liberating Structures methode? Laat het ons weten.

wat anderen van de Liberating Structures training vonden:

logo Nyenrode voor the Creators Company

Wat zo fijn is aan deze aanpak, is dat medewerkers die zich anders niet laten zien nu ook een mening durven hebben en ideeën kunnen spuien. Er wordt ‘echt’ samen gewerkt, de interactieve werkwijze maakt iedereen wat losser, er komt letterlijk energie vrij!

Caroline Tieland, Manager Services Nyenrode Business Universiteit

logo Windesheim voor the Creators Company

Direct praktische toepasbare workshop, waar je op een energieke en enthousiasmerende wijze wordt meegenomen. En jezelf ervaart wat de kracht van Liberating Structures is en niet anders kunt dan zelf enthousiast worden! Dit is goud!

Swen-Peter Ekkebus, Docent HBO-ICT Windesheim

logo Rode Kruis voor the Creators Company

Een geweldige gelegenheid om vertrouwd te raken met facilitatie-tools die “out of the box” denken en creativiteit bevorderen zonder de doelstellingen, context en timing uit het oog te verliezen. En een uitstekende gelegenheid om enkele zeer inspirerende en geïnspireerde mensen te leren kennen.”

Joke Reijven, Rode Kruis

en nog veel meer tevreden opdrachtgevers:

Interactiepatronen, wat kun je ermee?

Interactiepatronen zijn de herhaalde en gestructureerde manieren waarop mensen met elkaar omgaan, communiceren en interageren. Soms kun je ze ook ervaren als vastgeroeste gewoontes in onze manier van praten en luisteren. Ze kunnen de vrije stroom van ideeën belemmeren en leiden tot herhaalde, ineffectieve gesprekken. Gelukkig kun je interactiepatronen leren herkennen én veranderen.

Er werkt altijd iets

Een van onze favoriete motto’s als we met groepen en hun interacties aan de gang gaan is: “Vraag niet OF het werkt, maar WAT er werkt”. Dit is een bevrijdende manier om naar communicatie en samenwerking te kijken. Dat vertellen al onze partners en opdrachtgevers keer op keer.

Boek je een Liberating Structures Training dan starten we altijd met een Design Sessie vooraf. Tijdens deze Design Sessie nemen we met 4 mensen uit jullie organisatie de belangrijkste redenen voor de training door. En dat doen we aan de hand van enkele Liberating Structures.

Op deze manier krijgen jullie een goed beeld van de training, wij van jullie belangrijkste uitdagingen en als bonus ervaar je direct hoe Liberating Structures werken en wat ze voor jullie kunnen betekenen.

Niet jouw ‘ding’?

Denk je na de Design Sessie dat een Liberating Structures Training toch niets voor jullie is? Geen probleem, dan annuleren we de training kosteloos en betaal je alleen voor de Design Sessie*

Wanneer je nu een Liberating Structures Training boekt ontvang je voor alle deelnemers een Liberating Structures Werkboek (t.w.v. 17,50 per stuk) én toegang tot de online course Interactie Patronen (t.w.v. 37,- per stuk). 

Wat zijn Liberating Structures?

Deze alternatieve en innovatieve aanpak is praktisch én haalbaar; Liberating Structures zijn snel en vrij eenvoudig te leren.

Ze kunnen door iedereen op elk niveau worden gebruikt. Van directie tot de werkvloer, online en offline. Er zijn geen lange cursussen of speciale talenten vereist. Meesterschap is een kwestie van oefenen.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless en worden door vele duizenden mensen over heel de wereld gebruikt.

Vanuit the Creators Company werken we veel samen met de bedenkers van Liberating Structures. Zo mochten we de officiële Nederlandse vertaling van alle structures en ook het boek ‘The Surprising Power of Liberating Structures’ verzorgen.
Bekijk in de video hieronder hoe Keith McCandless in zijn eigen woorden vertelt wat Liberating Structures zijn 👇🏽

Liberating Structures zijn bedrieglijk eenvoudige, subtiele en krachtige interactievormen (microstructuren) die de relaties en het vertrouwen tussen mensen verbeteren. Ze bieden een andere manier voor de traditionele wijze waarop mensen nu vaak, fysiek en online, communiceren en samenwerken. Bijvoorbeeld één persoon zendt, de assertieven nemen het voortouw, de denkers hebben te weinig ruimte om onder woorden te brengen wat ze willen zeggen, niet iedereen voelt zich deelgenoot van het besluitvormingsproces of er wordt te weinig gebruik gemaakt van de al aanwezige kennis in de groep. Liberating Structures doorbreken deze traditionele patronen. 

Liberating Structures zijn gemakkelijk te gebruiken voor online en offline interactie en conversatie, zowel in kleine als in grote groepen. 

Wanneer Liberating Structures routinematig gebruikt worden, wordt het mogelijk om het soort organisatie te bouwen dat iedereen wil. Ze zijn ontworpen om iedereen te betrekken bij het vormgeven van de volgende stappen. Deelnemers worden direct geactiveerd en betrokken.

The creators company

jullie interacties en samenwerking verbeteren?

Boek dan nu een Liberating Structures training en ervaar de magische ingrediënten van deze methode (ook online mogelijk)

  • Een hands-on, levendige ervaring van de Liberating Structures toolbox – leren door te doen!
  • Serieus plezier en verbinding met elkaar en dé Nederlandse Liberating Structures pioniers
  • Een ervaren en scherp ontwerpteam dat samenwerkt met de uitvinders van Liberating Structures (Henri Lipmanowicz en Keith McCandless)
  • Documentatie in de vorm van een werkboek met alle werkvormen, aangevuld met links naar verdere lectuur en bronnen
  • Werken aan een praktisch en actueel vraagstuk van jullie team of organisatie

Bekijk hierboven een impressie van een Liberating Structures Training

Is dit iets voor ons?

Die vraag kunnen we ons goed voorstellen. Stuur ons daarom gerust een mail met je vragen of uitdagingen. We hebben ook ruime ervaring met het begeleiden van sessies, events en andere bijeenkomsten. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden met je.

Of stel ons je vragen…

Begin nu en verbeter jullie interacties

Hoe fijn zou het zijn als iedereen binnen jullie team of organisatie betrokken en geactiveerd wordt? Bedenk je eens wat je dan allemaal kunt bereiken met elkaar.

Als jullie een Liberating Structures Training inzetten dan…

  • Worden alle stemmen en perspectieven gehoord in vergaderingen waardoor een meer menselijke samenwerking vol begrip en empathie ontstaat
  • Wordt er meer betrokkenheid, meer energie en enthousiasme ervaren waardoor vergaderingen, meetings en jullie samenwerking effectiever worden
  • Worden ieders kwaliteiten ten volste benut waardoor jullie groeien zowel op persoonlijk vlak als op organisatieniveau
  • Wordt latent leiderschap vrijgemaakt waardoor er meer eigenaarschap, vrijheid en verantwoordelijkheid wordt ervaren

Proberen?

Stuur ons een mail als je nog vragen hebt. Of boek, wanneer je nu al weet dat dit jullie gaat helpen, direct een Liberating Structures training voor jouw team.