+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
Hoe je direct je conversaties verbetert met Liberating Structures

Liberating Structures

Ontketen Innovatie en Samenwerking

Liberating Structures zijn een verzameling van microstructuren (werkvormen) die het mogelijk maken iedereen binnen groepen te betrekken en activeren. Van introverten tot extraverten en van leiders tot volgers, ongeacht de grootte van de groep. Bekijk en download hieronder alle (33+) Liberating Structures in het Nederlands, inclusief duidelijke uitleg met visuals. Ervaar zelf hoe simpel en snel deze revolutionaire oplossing voor samenwerking in groepen werkt.

puntjes deco
Snelmenu
X

Bedenk je eens…

Wanneer je je betrokken en gehoord voelt, doe je dan je werk beter? Denk je dat teams waarin mensen goed samenwerken veel betere resultaten boeken? Is het je opgevallen dat de beste ideeën vaak uit onverwachte hoek komen? Wil je werken op de top van je intelligentie en anderen dezelfde kans geven?

Zo JA, we hebben gemerkt dat dit het soort organisatie/gemeenschap/groep is waar mensen deel van uit willen maken. EN, Liberating Structures helpen om dit te realiseren.

Hoe komt het dan dat zoveel organisaties, in welke branche dan ook, gevuld zijn met onbetrokken werknemers, disfunctionele groepen en verspilde ideeën?

Hoewel er altijd enige rechtvaardiging zal zijn om leiders (of professoren, leraren en administrateurs in het onderwijs) de schuld te geven, is de meer boeiende en nuttige verklaring niet dat de betrokken mensen slecht, dom of incompetent zijn, maar eerder dat de praktijken die zij hebben geleerd niet zijn aangepast aan de realiteit van vandaag noch zijn ontworpen om de hierboven genoemde idealen te bereiken.

Onbewust verstikken de conventionele structuren die worden gebruikt om te organiseren hoe mensen routinematig samenwerken, inclusie, inzet en betrokkenheid.

Conventionele structuren vs. Bevrijdende Structuren

Er zijn vijf standaard structuren waarmee we onze samenwerkingen en routinematige interacties organiseren (je herkent ze vast en zeker): presentaties, geleide discussies, open discussies, statusrapporten (memo’s) en brainstormsessies. Liberating Structures (Bevrijdende Structuren) voegen 33 extra opties toe aan ’the BIG 5′ van gebruikelijke benaderingen.

Elke LS kan een meeting veranderen. Samen kunnen ze een hele organisatie bevrijden en transformeren.

Conventionele structuren zijn ofwel te remmend (presentaties, statusrapporten en geleide discussies) of te los en ongeorganiseerd (open discussies en brainstorms) om mensen op een creatieve manier te betrekken bij het vormgeven van hun eigen toekomst. Ze leiden vaak tot gevoelens van frustratie en/of uitsluiting en bieden geen ruimte voor goede ideeën om te ontstaan en te ontkiemen. Dit betekent dat enorme hoeveelheden tijd en geld worden besteed aan de verkeerde manier van werken. Nog meer tijd en geld wordt vervolgens besteed aan het herstellen van de onbedoelde gevolgen.

Reveal

ontdek, genereer, ontwikkel of verbeter kansen, obstakels, oplossingen en ideeën

puntjes deco

Start direct en simpel met Liberating Structures

Iedere Liberating Structure houdt zich aan een reeks principes en ontwerpelementen. Deze zijn eenvoudig te leren. Je hebt geen certificaten, beoordelingen of uitgebreide training nodig. Iedereen kan Liberating Structures gebruiken met wat oefening en hulp van anderen uit de groeiende gemeenschap van mensen die deze regelmatig toepassen.

Op deze website en in het gratis e-book delen wij alle 33 interactiepatronen (structures) die ons en de groepen met wie we werken al jaren helpen om meer mensen te betrekken in het vormgeven van hun veranderingen. Het zijn allemaal ‘werkvormen’ die je direct zelf kunt uitvoeren in jouw eigen praktijk (ongeacht je eigen ervaring met het begeleiden van groepen). Oefen ze en ervaar de opbrengsten.

Collega's meenemen in de toekomstvisie van onderwijs m.b.v. Liberating Structures

Samen verder oefenen met Liberating Structures

Je leert Liberating Structures het beste door ze toe te passen. De meeste Structures zijn zoals gezegd makkelijk, na 1x doornemen, toe te passen. Tegelijkertijd blijkt uit de wereldwijde Liberating Structures Practitioners gemeenschap dat het samen oefenen en uitpluizen van de Structures een enorme boost geeft aan de kennis, creativiteit en het zelfvertrouwen om Liberating Structures toe te passen. In elke situatie.

Daarom zijn er in samenwerking met Henri & Keith speciale Immersion Workshops ontwikkelt waarin je in twee dagen wordt ‘ondergedompeld’ in de wereld van Liberating Structures en oefent met meer dan de helft van alle structures. Wil je zo’n 2-daagse Immersion Workshop volgen? Bekijk dan snel onze agenda om te zien wanneer de volgende Nederlandstalige Liberating Structures Immersion Workshop plaatsvindt.

Alle Liberating Structures (33) inclusief uitleg, tips en werkbladen in een handig werkboek voor € 7,75?

Die wil ik!