06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Alle structures incl. uitleg en handige tips als professioneel E-book?

puntjes deco

Liberating Structures

Ontketen Innovatie en Samenwerking

Liberating Structures zijn een verzameling van interactiepatronen die het mogelijk maken iedereen te betrekken binnen groepen - van introverten tot extraverten en van leiders tot volgers - ongeacht de grootte van de groep. Liberating Structures zijn uit Amerika komen overwaaien en bieden een revolutionaire oplossing voor samenwerking in groepen. De reeks werkvormen/microstructuren (33 op dit moment) gebruiken een aantal eenvoudige principes om iedereen aan te moedigen en te betrekken om op de top van hun creativiteit en intelligentie te werken. Op deze pagina vind je alle Liberating Structures in het Nederlands, inclusief duidelijke uitleg. Onderaan de pagina lees je meer over hoe Liberating Structures werken.

puntjes deco
puntjes deco

Start direct en simpel met Liberating Structures

Iedere Liberating Structure houdt zich aan een reeks principes en ontwerpelementen. Deze zijn eenvoudig te leren. Je hebt geen certificaten, beoordelingen of uitgebreide training nodig. Iedereen kan Liberating Structures gebruiken met wat oefening en hulp van anderen uit de groeiende gemeenschap van mensen die deze regelmatig toepassen.

Op deze website en in het gratis e-book delen wij alle 33 interactiepatronen (structures) die ons en de groepen met wie we werken al jaren helpen om meer mensen te betrekken in het vormgeven van hun veranderingen. Het zijn allemaal ‘werkvormen’ die je direct zelf kunt uitvoeren in jouw eigen praktijk (ongeacht je eigen ervaring met het begeleiden van groepen). Oefen ze en ervaar de opbrengsten.

Collega's meenemen in de toekomstvisie van onderwijs m.b.v. Liberating Structures
Liberating Structures

Wij leerden deze interactiepatronen van de bedenkers Keith McCandless en Henri Lipmanowicz, die het volledig aanmoedigen dat wij ze hebben vertaald naar het Nederlands. Sinds jaren is dit dé plek voor Nederlandse Liberating Structures hulp. Naast Henri en Keith zijn er nog veel meer LS-Maestro’s en fans die samenkomen in een steeds groter groeiende gemeenschap waarin men elkaar gigantisch goed helpt. Je aansluiten bij deze gemeenschap is absoluut een aanrader. Kijk ook zeker eens bij onze Creators Community waar we maandelijks met elkaar oefenen met het faciliteren en ervaren van Liberating Structures.

Alle structures incl. uitleg en handige tips als professioneel E-book?

liberating structures e-book