+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

‘de start van een nieuw project’ (LS Playground Inspiratie Workshop)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
21
Get started

de start van een nieuw project

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: Je bent onderdeel van een nieuwe projectgroep. Of je hebt een groep mensen bij elkaar gebracht om samen aan een nieuw initiatief of project te werken. Alle leden komen van verschillende plekken met verschillende achtergronden en ervaringen.

Deze diversiteit kan een recept voor een rijk resultaat zijn. Maar helaas ook voor een hoop gedoe.

Hoeveel projecten belanden niet in een wirwar van discussies en meningsverschillen of in een verzameling van langs elkaar werkende mensen?! Of projecten die eindigen met onduidelijke resultaten en niemand die verantwoordelijkheid durft te nemen.

De energie die er in het begin in zat is inmiddels verdwenen of wordt op verschillende plekken ingezet. De samenhang is verdwenen en er wordt reikhalzend uitgekeken naar het einde van het project.

Dat is zonde toch?

Gelukkig kan het anders!

Als je gelijk vanaf de start alle neuzen dezelfde kant op krijgt. Als je leden mee mogen denken en praten over het doel alvorens ze beginnen en er commitment ontstaat op de aanpak. Er is een Liberating Structure die precies dat doet. Die Liberating Structure heet Purpose-To-Practice (P2P) en is speciaal ontworpen om nieuwe initiatieven en projecten vorm te geven.

Door P2P aan het begin van een initiatief in te zetten, kunnen stakeholders samen alle elementen vormen die het succes van hun initiatief zullen bepalen. De groep begint met het genereren van een gemeenschappelijk doel (d.w.z. waarom het werk belangrijk is voor elke deelnemer en de grotere gemeenschap). Alle aanvullende elementen – principes, deelnemers, structuur en toepassingen – zijn ontworpen om het doel te helpen bereiken.

Door deze vijf elementen samen te vormen, maken deelnemers duidelijk hoe ze zich kunnen organiseren om zich creatief aan te passen en op te schalen voor succes. Voor grote initiatieven maakt P2P het mogelijk om een groot aantal belanghebbenden te betrekken bij het vormgeven van hun toekomstige initiatief.

In de string die we voor deze Inspiratie Workshop hebben ontworpen wordt voor elke stap van Purpose-To-Practice een andere Liberating Structure gebruikt. Zo ervaar je in één workshop van twee uur 6 Liberating Structures.

Klik hieronder op ‘Course Inhoud’ om naar de opname en de pdf te gaan 👇🏽