+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
The creators company

Een innovatiecultuur bouwen: flexibel veranderen

Voor veel gevestigde bedrijven en ondernemers is innovatie een sleutelwoord. Een beladen term die zij kennen en waarvan ze zich dondersgoed bewust zijn dat ook zij mee moeten gaan met de eisen en verwachtingen van de moderne maatschappij. Maar wat maakt innoveren nu zo ingewikkeld? Hoe doorbreek je vastgeroeste processen en ouderwetse patronen. ‘We hebben het altijd al zo gedaan’, ‘Het werkt toch, waarom zouden we iets veranderen?’ krijgen veranderaars en out-of-the-box-denkers vaak te horen. En zo wordt indirect alweer een goed idee afgeschoten. Eeuwig zonde. Want een ijzersterke innovatiecultuur is tegenwoordig hét USP van elk toonaangevend (wereld)bedrijf.

Wat hebben Apple, Netflix en Coolblue met elkaar gemeen?

De meest succesvolle bedrijven die de moderne markt domineren hebben geen klanten, maar ambassadeurs. De Apple’s, Netflix’en en Coolblue’s van deze wereld lappen feitelijk alle communicatiecodes aan hun laars en kiezen er bewust voor zichzelf te zijn. Iets dat zij tot in de kleinste puntjes doorvoeren in de manier waarop zij zich uiten. Van productpresentatie op Times Square en laagdrempelige social-media-strategieën tot de uitingen op bedrijfskleding; deze bedrijven brengen een boodschap die iedereen wil horen en zien. En waar men – in 99% van de gevallen – een fijn gevoel van krijgt. Hoe zij deze ‘Holy Grail’ in marketingland stevig in handen houden? Door het koesteren van een innovatiecultuur.

Een innovatiecultuur creëren? Iedereen kan het!

Denk nu niet ‘Ja, maar dit zijn megagrote bedrijven met nog grotere marketingbudgetten – dus wat moet ik hier mee?’. Natuurlijk, het is lekker als je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten van een campagne en kunt rekenen op een omzet waarvan het aantal nullen niet op twee handen te tellen is. Maar ook jij kunt opvallen met jouw bedrijf. Als vormgevers van verandering begeleiden wij je bij het ontwikkelen van knallende strategieën en een ‘company culture’ waar jouw concurrenten van dromen. Dit doen we door je te ondersteunen bij het bepalen van de specifieke waarde voor klanten van jouw producten, diensten en het gevoel dat men bij jouw bedrijf heeft. En dat doen we vooral met elkaar. Want voor een innovatiecultuur geldt bovenal: teamwork makes the dream work.

Start op de plek waar de meeste energie heerst.
Leid je eigen inhouse innovators op! Download het Innovator Stappenplan…

De do’s en dont’s van innoveren

Wil jij van innovatie een kernwaarde binnen jouw bedrijf maken? Met ons stappenplan voor een innovatiecultuur ga je van het eerste zaadje naar een allesomvattende strategie die werkt. Vergeet strak georganiseerde meetings, maar kies voor een rommelig proces. Leer mensen om te gaan met onverwachtse zaken. Zo prikkel je jouw mensen om creatieve oplossingen te vinden. Net zo belangrijk is dat iedereen die betrokken is bij een verandertraject gehoord, gezien en gewaardeerd wordt. Slechte ideeën bestaan niet. Door elkaar te horen en zien wordt iedereen aangemoedigd haar of zijn steentje bij te dragen. Varieer met groepssamenstellingen, laat mensen alleen werken, betrek alle afdelingen en mix-and-match erop los. Voor je het weet ben jij de volgende die viral gaat!

Inhouse Innovation in 7 stappen:

1. Het eerste idee
2. Deel het waarom van je idee
3. Maak het idee gezamenlijk
4. Verken het échte probleem
5. Bekijk wie nog meer nodig is
6. Bedenk meerdere oplossingen
7. Deel je voortgang

Wil jij collega’s motiveren en inspireren en samen verandering vormgeven? Benut dan onze jarenlange ervaring als inhouse innovator. Samen ontwikkelen we een innovatietraject, helemaal op maat voor jouw organisatie. Altijd een goed idee!

Samen veranderen en samen innoveren?

Laten we samen bekijken wat er in jouw inhouse innovator traject moet komen.