+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
The creators company

Volledige uitleg opzetten Online Open Space

  • Organiseer zelf ook een online Open Space! Ik leg je stap voor stap uit hoe wij de eerste NOOS (Nederlandse Online Open Space) hebben opgezet.
  • Tools voor een online Open Space: Ik laat je zien welke tools we hebben gebruikt en HOE je ze zelf ook kunt gebruiken. Vrijwel alle tools zijn gratis te gebruiken.
  • Templates om zelf een online Open Space op te zetten: Behalve de instructievideo vind je hieronder ook het template dat wij hebben gebruikt als verzamelplaats voor alle deelnemers en sessies.
  • BONUS: Open Space uitleg. Wil je weten hoe een Open Space werkt? Hieronder vind je een bonusvideo met uitleg over wat OS is, wat de Four OS Principles zijn en wat de Law of Mobility is.
  • En dan is het aan jou! Na het kijken van de instructievideo ben je klaar om je eigen online Open Space op te zetten. Wanneer start jij met deze manier van online kennis delen en inspireren?

Template Marktplaats bestand

NOOS (Nederlandse Online Open Space) heeft één vast verzamelpunt waar alle deelnemers steeds naartoe terug kunnen. Dit verzamelpunt is een ‘fysieke’ ruimte in  de mainroom van Zoom. Daarnaast is er een gedeeld bestand waarin alle sessies, hosts, links en belangrijke info staat om van de ene sessie naar de andere te kunnen bewegen. Wij werkten met een Google Drive bestand waar iedereen van tevoren de link al van had ontvangen. Zorg dat de bewerkingsrechten op open staan voor iedereen met de link. Dat is nodig omdat deelnemers zelf de Marktplaats zullen gaan vullen.

Hieronder vind jet het template dat wij hebben gemaakt. Gebruik het gerust en pas het aan naar jouw eigen wensen. Kom je op nieuwe ideeën of handige aanpassingen? Laat het ons weten zodat we het template kunnen blijven bijwerken.

Klik op onderstaande afbeelding voor het Marktplaats template en je download start vanzelf:

The creators company

Wat is een (online) Open Space?

Uitleg door Jordann Gross van The Serious Gamers

  • Hybrid Space i.p.v. Open Space: Eerste stukje gaat over wat voor aanpassingen we met NOOS (Nederlandse Online Open Space) hebben gemaakt aan het originele Opens Space Techniques format.
  • Open Space Technique (OST) uitgelegd: vanaf 02:00 min start de uitleg over de achtergrond en het gedachtegoed van Open Spaces.
  • Four Principles en Law of 2 Feet: Ook wel de Law of Mobility of de Law of 2 Clicks genoemd: Bij een Open Space zijn er een aantal afspraken die worden gemaakt om optimale vrijheid, zelforganisatie en autonomie te bwerkstelligen. Vanaf 03:12 min leggen we de 4 principes en de Law of 2 Feet uit.
  • Verschillende realisaties in een Open Space: Iedereen kan een Open Space op zijn eigen manier beleven. Er zijn een aantal types te onderscheiden die worden toegelicht vanaf 09:47 min.
  • Templates en Tools: In deze video spreken we over een Marktplaats document. Het template van dit Marktplaats document vind je boven deze video.

Wil jij jouw interacties verbeteren?

Plan een afspraak voor een persoonlijk gesprek waarin we kijken hoe we jouw conversaties, meetings of events kunnen verbeteren.