+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

“Vake be’j te bange”

Lang uitgesteld, angst?

Ontzettend lang liep ik rond met het idee om te gaan bloggen. Misschien wel 1 of 2 jaar! Nee, ik denk wel 3 jaar! Als entrepreneur (ondernemer) maak ik elke week weer nieuwe, mooie, spannende en lastige situaties mee. Genoeg input en vooral veel inzichten die ik graag met jou wil delen. Hoe komt het dan toch dat ik dit zo lang voor me uitschoof? Het antwoord is simpel:

Angst

Waarschijnlijk mijn – en die van vele anderen – grootste drempel… De angst om te falen. Misschien zit er wel helemaal niemand op mijn blogs te wachten? De angst dat mensen mij niet serieus nemen. De angst dat ik het niet volhoud. Genoeg en teveel angsten. Waarom laten we ons geluk wachten of wijken voor deze angsten? Dat vind ik een fascinerende vraag.
Voor mij misschien wel de mooiste uitspraak die ik leerde toen ik in Drenthe woonde: “Vake be’j te bange”. Het betekent: “Vaak ben je te bang” en daar ben ik het 100% mee eens. Hoe vaak komt het voor, dat je iets niet doet of uitvoert omdat je bang bent voor de uitkomst?
Dingen laten of geen actie ondernemen omdat je denkt dat er een bepaalde uitkomst zal zijn is zó jammer! ‘Wat-als denken’ is zelfs een gevaar voor je vooruitgang. Voor je ontwikkeling. Je kunt het veel beter wél doen en vanuit daar kijken en ervaren wat er gebeurt en hoe er wordt gereageerd.
Beginnen lijkt soms moeilijk en ja, het klopt dat een auto op gang duwen zwaar is maar als die auto eenmaal rolt kun je veel makkelijker vaart maken of bijsturen. Daarmee wordt wél beginnen in mijn ogen altijd makkelijker dan niet beginnen.
En ja, de kans bestaat dat het mis gaat. Maar niks doen is nog veel erger. Toch?!

Ik ging er uiteindelijk voor!

Ik besloot mijn angsten keihard aan te gaan. En het bleek best mee te vallen. De alinea’s die je hierboven las komen uit mijn eerste blog die ik 5 jaar geleden schreef. En ik heb niet gefaald, want we bloggen nog steeds. Dus dit succes kan ik afvinken! Mijn blogs zijn er in vele vormen geweest en ik heb mezelf denk ik wel 4 of 5 keer opnieuw uitgevonden. Dat riep ik dan heel trots 😉
En of andere mensen op mijn blogs zitten te wachten? Daar ben ik soms nog steeds nieuwsgierig naar. Laat je me weten wat jij ervan vindt?

En nog een stap verder

In mijn workshops gaat het vaak over de volgende stap. Over wat je kunt doen om weer een stap verder te komen op weg naar jouw droomdoel. Om deze blog af te sluiten wil ik ook nog een stap verder gaan door mijn grootste angsten met je te delen. En oeffff… dat is spannend! Maar ik doe het toch.  Je leest ze hieronder!

Mijn 3 grootste angsten:

1. Mijn gezin niet kunnen onderhouden.
Het maakt me niet uit hoe goed het gaat met mijn bedrijf of hoeveel ik verdien, zo lang ik mijn gezin maar kan onderhouden.

2. Nutteloos worden.
Wanneer ik niks meer kan bijdragen of geen mensen meer kan helpen voel ik me vreselijk. Ik wil altijd het idee houden dat wat ik doe nut heeft voor iemand.

3. Niet serieus genomen worden.
Ik ben altijd serieus met mijn vak bezig en zoek naar mensen om mij heen die dat ook doen. Wanneer anderen mij niet serieus nemen begint het in mij te borrelen!

Durf jij het aan om jouw grootste angst te delen?

icoon Artikel Lees dit artikel
stop met presentaties Iedereen kent ze wel; van die saaie, ellenlange presentaties. Moeheid of verveling ligt eerder op de loer...
icoon Podcast Luister deze podcast
Groot(s) denken en je dromen najagen JA! Het kan... Je kunt meer bereiken dan je durft te dromen. Je kunt...
icoon Artikel Lees dit artikel
Oefening die je dag en je leven verandert Herkenbaar? Dat je van alles wilt doen op één dag. En aan...