+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: De kracht van Nieuwsgierigheid met Jason Fredrick van Eunen

Als kind zijn we super nieuwsgierig. We willen van de hoed en de rand weten en vragen continu waarom dingen zijn zoals ze zijn. Hoe jammer is het dat we deze eigenschap verliezen naarmate we ouder worden.

Jason Fredrick van Eunen probeert hier verandering in te brengen. Met Nieuwsgierig Denken laat Jason iedereen kennis maken met de kracht van nieuwsgierigheid en deelt hij zijn ervaringen over nieuwsgierig denken.

In aflevering #10 van the Creators Podcast ontleden we nieuwsgierigheid. Wat is nieuwsgierigheid? Hoe werkt het? Hoe kun je nieuwsgierigheid ontwikkelen en wat heb je daaraan?

Jason Fredrick van Eunen_rond

Jason Fredrick van Eunen studeerde aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland op de gebieden creativiteit, innovatie en management. Daarom vindt hij het ook heel erg interessant om te vertellen over de wetenschap achter nieuwsgierigheid! Want… als we meer over iets weten, dan kunnen we het ook beter trainen. 

Jason’s onuitputtelijke nieuwsgierigheid en enthousiasme over hoe de wereld werkt en wat mensen drijft laat hem nooit stoppen met leren. Zijn nieuwsgierigheid brengt hem heel erg veel. Jason gelooft dat oprecht nieuwsgierig zijn meer mensen heel veel moois kan brengen. Door zijn nieuwsgierigheid ziet hij alles met een open blik, stelt hij veel vragen en ziet hij kansen die hij zonder actieve nieuwsgierigheid nooit zou hebben gezien. 

Jason ziet nieuwsgierigheid niet als iets wat vaststaat. Nieuwsgierig denken kunnen we stimuleren: bij onszelf en bij anderen. Hoe meer oprechte nieuwsgierigheid er is in de wereld, hoe meer mooie momenten ontstaan waardoor we ons laten verwonderen en zo nieuwe dingen ontdekken.

Kijk- en leestips

Neil deGrasse Tyson is een Amerikaanse astrofysicus die ontzettend goed en geanimeerd kan vertellen over zijn vak. Je leert nieuwe dingen over stervorming, exploderende sterren, dwergstelsels en de structuur van de Melkweg op een manier die leuk en aantrekkelijk is. Neil heeft een hele toffe podcast Startalk en verschijnt ook in diverse Netflix docu’s. Een echte aanrader om te volgen!

Tip van Jason: Abonneer je op de automatische updates van Tedtalks. Iedereen kent de TedTalk filmpjes maar wist je ook dat je kunt instellen dat je elke week een ander random uitgekozen inpsiratiefilmpje kunt ontvangen? Zo leer je in korte momenten over onderwerpen waar je daarvoor misschien nooit aan gedacht had. Zo ontwikkel en voed je snel je nieuwsgierigheid!

En de beste leestip: Surf naar de website van Jason; NieuwsgierigDenken.nl✌🏽

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLG (het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je in voor ons online magazine Idee. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
stop met presentaties Iedereen kent ze wel; van die saaie, ellenlange presentaties. Moeheid of verveling ligt eerder op de loer...
icoon Podcast Luister deze podcast
Groot(s) denken en je dromen najagen JA! Het kan... Je kunt meer bereiken dan je durft te dromen. Je kunt...
icoon Artikel Lees dit artikel
Oefening die je dag en je leven verandert Herkenbaar? Dat je van alles wilt doen op één dag. En aan...