+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: Hoe je anderen motiveert om te veranderen met Jan van Setten

Je ideeën kunnen nog zo goed zijn, als je andere mensen niet weet te enthousiasmeren, krijg je ze nooit mee of haken ze gauw af. Wat is er voor nodig om je publiek te binden en te boeien? Hoe kun je de mensen tegenover je enthousiasmeren en activeren? Hoe zet je verandering in gang?

Daar heb ik het deze aflevering over met Jan van Setten.

Ik ben benieuwd of we kunnen ontleden wat de magie van Jan’s succes op het podium is. Hoe ziet zijn methode eruit en wat kunnen wij van hem leren? 

Podcast: Hoe je anderen motiveert om te veranderen met Jan van Setten

Jan van Setten is veelgevraagd spreker, auteur en expert in gedragsverandering, klantgerichtheid en (persoonlijk) leiderschap. Hij heeft een groot impact als spreker door zijn aangenaam confronterende stijl met humor en energie.

Bij een optreden van Jan zit het publiek gegarandeerd op het puntje van hun stoel. Niemand gaat de zaal uit zonder een nieuw inzicht of idee, en concrete actie. Dit ervaarde ik zelf ook toen Jan een aantal jaar geleden mij en mijn toenmalige collega’s kwam inspireren tijdens een kick-off dag.

Verwarring als voorportaal van verandering

In deze aflevering spreken we o.a. over de waarde van verwarring. Verwarring ontstaat wanneer overtuigingen en waarden in strijd zijn met elkaar. Door anders te kijken naar dezelfde dingen ga je de dingen anders zien. Dat kan in het begin voor verwarring zorgen maar daarna kun je het omzetten in verwondering en verandering.
Jan spreekt veel over taal en waar woorden vandaan komen. Door te onderzoeken wat mensen nou eigenlijk zeggen kun je ze beter begrijpen en helpen om in beweging te komen.

Andere onderwerpen waar we het over hebben zijn:

  • De chronische positiviteit van Jan
  • Hoe je verandering kunt realiseren en anderen daarin kunt meenemen
  • Etimologie en de waarde daarvan
  • Rotterdamse Filosofie
  • Het delen van je ideeen met anderen
  • Dat je ook té vernieuwend kunt zijn en hoe je hier mee om kunt gaan
  • Hoe je schaarste en aantrekkelijkheid in je voordeel in kunt zetten

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLG (het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je in voor ons online magazine Idee. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
stop met presentaties Iedereen kent ze wel; van die saaie, ellenlange presentaties. Moeheid of verveling ligt eerder op de loer...
icoon Podcast Luister deze podcast
Groot(s) denken en je dromen najagen JA! Het kan... Je kunt meer bereiken dan je durft te dromen. Je kunt...
icoon Artikel Lees dit artikel
Oefening die je dag en je leven verandert Herkenbaar? Dat je van alles wilt doen op één dag. En aan...