+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: Duurzame Innovatie met Sabine Biesheuvel

De basis van mijn eigen creativiteit heb ik gelegd tijdens het organiseren en begeleiden van jeugdkampen. Nadenken over vragen hoe we het programma nóg leuker konden maken en hoe we ervoor konden zorgen dat er nog meer kinderen mee deden. Dat was waar we voortdurend mee bezig waren. Deze vraagstukken bleken ook voor volwassenen te gelden: Hoe maak je innovatie/veranderingen nóg leuker zodat er nog meer mensen meedoen?

Met de leiding haalde we ontzettend veel gekkigheid uit. Overdag werkte we super hard en ’s avonds, als de kinderen op bed lagen, hadden we de grootste lol onderling. Daar werd mijn creativiteit het meest geprikkeld. We bedachten de gekste ideeën (die binnen een paar dagen uitgevoerd moesten worden), we deden allerlei creatieve spelletjes en we vertelden de grootste verhalen.

Veel verhalen gingen over hoe het anders moest en over hoe we de wereld zouden gaan verbeteren. Voor heel veel leiding bleef het bij die grote verhalen in de leidingkamer, maar niet voor Sabine Biesheuvel. Zij is de wereld écht gaan veranderen… Daar praat ik met mijn ex-kampleider/-collega over in deze aflevering van the Creators Podcast.

Podcast: Duurzame Innovatie met Sabine Biesheuvel

Sabine Biesheuvel is founder en managing director van BlueCity (010)

Op kamp was het één groot improvisatiefeest, we staken zelfs patatjes in ons neus. Waarom? Dat wisten we eigenlijk niet meer. Het waren gekke tijden. Laten we het daar op houden.

Gewoon omdat het leuk is, en om te kijken hoe ver ik kon gaan vroeg ik Sabine om nog eens wat patatjes in haar neus te steken. Die gekke kampleider zit nog steeds in haar, dat zie je wel. En dat hoor je ook terug in deze aflevering. Veel luisterplezier!

BlueCity (010) – voorbeeldstad voor een circulaire economie

Bij BlueCity (010) laten ze zien hoe je positieve alternatieven naar de markt kunt brengen. “Er wordt veel te weinig gekeken naar de haalbaarheid en schaalbaarheid van duurzame initiatieven.” zegt Sabine Biesheuvel.

De filosofie van BlueCity is gebaseerd op het concept van de “Blue Economy”. Een manier om business te synchroniseren met natuurlijke systemen. BlueCity ziet een zakelijk ecosysteem voor zich dat circulair is. Waarbij het concept afval niet meer bestaat en wordt behandeld als een onlogisch, door de mens gemaakt concept, omdat er in de natuur geen afval is. De output van het ene systeem is de input voor een ander systeem. De activiteiten van BlueCity zijn gebaseerd op deze principes.

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLG (het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je in voor ons online magazine Idee. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
stop met presentaties Iedereen kent ze wel; van die saaie, ellenlange presentaties. Moeheid of verveling ligt eerder op de loer...
icoon Podcast Luister deze podcast
Groot(s) denken en je dromen najagen JA! Het kan... Je kunt meer bereiken dan je durft te dromen. Je kunt...
icoon Artikel Lees dit artikel
Oefening die je dag en je leven verandert Herkenbaar? Dat je van alles wilt doen op één dag. En aan...