+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: Meer Creatief Vermogen door een Groeimindset met Saskia Verhaeren

Hoe kan het dat sommige mensen zich maar traag ontwikkelen (en eigenlijk een beetje stil lijken te staan)? Terwijl anderen voortdurend stappen blijven zetten…

Dit heeft te maken met de mindset van mensen. Een growth mindset helpt je sneller ontwikkelen dan een fixed mindset. Kunnen mensen met een fixed mindset veranderen? Kun je ze daarbij helpen? Kun je elkaar stimuleren of faciliteren om steeds een betere versie van jezelf uit te vinden? Daarover spreken we met Saskia Verhaeren, groei mindset expert, in aflevering 7 van the Creators Podcast.

Podcast: Duurzame Innovatie met Sabine Biesheuvel

Saskia Verhaeren is Growth mindset specialist, trainer & spreker. Met passie voor het brein traint en adviseert ze mensen naar een groeimindset. 

Deze GROEImindset maakt mensen flexibeler, meer ‘verander-proof’ en het zorgt dat ze mentaal vitaler zijn. Saskia gelooft dat door de hersenen beter te leren begrijpen je deze groeimindset ondersteunt. Ze staat voor Wetenschappelijke onderbouwing en praktische tools.

Mijn naam is Saskia Verhaeren van Groeibrein en ik stel me graag even aan je voor.

Je kunt me energiek, creatief, positief en ‘altijd in ontwikkeling’ noemen. Dat geldt voor meerdere facetten van in mijn leven. Ik ben dankbaar voor mijn gezin met drie prachtige zoons en een fijne man. Mijn roots liggen in het onderwijs waarin ik kennis heb mogen delen en velen heb mogen motiveren en inspireren tot groei. Om te ontspannen sport ik en anderzijds houd ik ook van ontspannen in de sauna. Ik vind het belangrijk om mezelf fysiek en mentaal gezond te houden. Regelmatig kook ik uitgebreid voor vrienden, gevolgd door mooie gesprekken aan tafel.

Omdat de groeimindset en de werking van onze hersenen mij veel heeft gebracht en uit onderzoeken blijkt dat dit heel waardevol is voor groei en successen, kan en wil ik niet anders dan het delen! Met passie voor ons unieke brein maak ik mensen bewust van de impact van hun mindset en de werking van de hersenen. Dat doe ik door het delen van kennis, beleving, een variatie aan werkvormen, heldere stappen en oefening. Ik werk met name met teams en groepen in uiteenlopende organisaties en situaties, omdat elke uniek is. Waar wenselijk en nodig geef ik advies of ga ik persoonlijk, één op één in gesprek, om te inspireren tot nog meer groei en successen. Het is altijd maatwerk. Het maakt dat mensen meer uit zichzelf en het team en/of de organisatie halen. Het maakt krachtiger en tegelijkertijd flexibeler. Het is elke keer weer bijzonder en het geeft me energie wanneer ik zie hoe mensen groeien en waardevolle kennis en ervaringen succesvol voor zichzelf en anderen inzetten.

Meer weten over de Groei Mindset? Saskia verzamelde hier een hoop extra tips:

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLG (het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je in voor ons online magazine Idee. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
stop met presentaties Iedereen kent ze wel; van die saaie, ellenlange presentaties. Moeheid of verveling ligt eerder op de loer...
icoon Podcast Luister deze podcast
Groot(s) denken en je dromen najagen JA! Het kan... Je kunt meer bereiken dan je durft te dromen. Je kunt...
icoon Artikel Lees dit artikel
Oefening die je dag en je leven verandert Herkenbaar? Dat je van alles wilt doen op één dag. En aan...