+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: Slapen maakt je Creatiever en Productiever. Met sleep performance coach Floris Wouterson

Wist je dat slaap en presteren heel nauw verbonden zijn met elkaar? Als je goed slaapt functioneer je beter, het bevordert je creativiteit en productiviteit.. Uit recent onderzoek over slapen blijkt dat meer dan 50% van de mensen zijn of haar eigen slaapkwaliteit als niet goed beoordeelt. De meest gehoorde oorzaak/klacht: werkgerelateerde stress. En de vervaging van werk/privé en veel thuiswerken maakt het er niet beter op.

In aflevering #12 van the Creators Podcast praat ik met Floris Wouterson over wat ‘normaal’ slapen eigenlijk is, wat voor effect slechte slaapkwaliteit heeft op onze gezondheid (schokkende cijfers!), hoe je gebruik kunt maken van je brein tijdens slaap om creatievere ideeën te bedenken én de hype over het extreem vroeg opstaan en hoe slecht dat voor je kan zijn.

Floris Wouterson (1968) is ondernemer, slaapexpert en veellezer. Als Sleep Performance Coach (een naam die Floris zelf heeft bedacht) heeft hij in de afgelopen 16 jaar 16.234 mensen geholpen om goed te slapen (still counting). Hij is auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit. Daarnaast coacht hij ook topsporters in binnen- en buitenland, zodat ze beter presteren.

Kijk- en leestips + tips die je direct kunt toepassen

Werk uiteraard aan je effectieve rust, maar vooral:

Zorg voor gezonde darmen, slaap zit namelijk in de darmen. De 2 belangrijkste hormonen die slaap reguleren zijn serotonine (gelukshormoon) en melatonine. Die worden voor het grootste gedeelte in je darmen aangemaakt. Goede, gezonde darmen hebben dus enorm veel effect op je bioritme.

Intermittent Fasting kan ook helpen. Maar daar gaan we het in een andere aflevering over hebben.

Check ook de website van Floris Wouterson met o.a. video’s met meer slaaptips.

En als laatste, als leestip, Floris zijn boek Superslapen.

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLGEN (of het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je gratis in voor selfdisco. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
stop met presentaties Iedereen kent ze wel; van die saaie, ellenlange presentaties. Moeheid of verveling ligt eerder op de loer...
icoon Podcast Luister deze podcast
Groot(s) denken en je dromen najagen JA! Het kan... Je kunt meer bereiken dan je durft te dromen. Je kunt...
icoon Artikel Lees dit artikel
Oefening die je dag en je leven verandert Herkenbaar? Dat je van alles wilt doen op één dag. En aan...