+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
The creators company

vormgevers
van verandering

Elke interactie zet verandering in gang. De interactie met jezelf, de interactie met je omgeving en de interactie met de mensen die zich binnen die omgeving bewegen. Het is de kunst die interacties zo vorm te geven dat de veranderingen die daaruit voortvloeien, gunstig uitpakken. Als vormgevers van verandering houden we ons daarom bezig met interactie. We proberen ‘t te begrijpen, ermee te spelen, het te verbeteren, het zo vorm te geven dat je je hele leven verandert. We bedenken, ontwikkelen en realiseren grote dromen, doelen en ideeën.

hoe wij werken?

De grootste complexiteit zit in mensen; hoe ze communiceren, zichzelf organiseren en dingen gedaan krijgen. Individuele kwaliteiten zijn belangrijk, maar het echte verschil wordt gemaakt door de onderlinge connecties. Altijd. Groepen van elke grootte en diversiteit helpen om hun volledige potentie te benutten om samen te werken en meer gedaan te krijgen, dát is de echte uitdaging. Dat is waar wij voor gaan! Dat is de reden dat wij gesprekken faciliteren en conversaties ontwerpen. 🙌🏽

Ons motto is:

Je kunt het zelf én je hoeft het niet alleen te doen.

Daarom helpen wij organisaties om gewenste veranderingen zélf vorm te geven. Je hebt niks aan een geweldige consultant of trainer als je ondertussen afhankelijk van hen wordt. Dan worden die externe experts naar binnen getrokken en langzaamaan zelf onderdeel van het probleem of de uitdaging.
Wij helpen organisaties om naar het hele systeem te kijken en problemen te zien als symptomen van dit systeem.

Op deze manier werk je zelf met elkaar aan de onderlinge verbanden en relaties zodat je elke uitdaging aan kunt 💪🏽

waarom wij AAN staan

de grote uitdagingen van deze tijd

Steeds vaker hebben we (zakelijk en privé) te maken met vraagstukken die te groot lijken om te begrijpen en te belangrijk zijn om te negeren. 

Terwijl onze systemen (ecosystemen, familiesystemen, organisatiesystemen) en hun uitdagingen uit vele elementen bestaan die op verschillende, vaak onzichtbare manieren zijn verbonden en verweven met elkaar, zijn we als mensen en organisaties juist vaak niet verbonden. Los van elkaar benaderen we alles heel doelgericht en zogenaamd efficient.

En dat werkt niet.

Als we complexe, met elkaar verbonden uitdagingen willen aangaan, kan dat alleen als we zelf ook verbonden zijn met elkaar, onszelf en onze omgeving. Alleen wanneer we de collectieve kracht van systemen en hun onderdelen benutten, kunnen we de beweging creëren die nodig is.

the Creators Company zet zich in voor duurzame systeemverandering door gebruik te maken van de collectieve wijsheid van groepen.

samen zelfonderzoek beoefenen

volhard: zelfontwikkeling is niet ‘solo’, het is ‘sociaal’

Hoe we ons gedragen, hoe we groeien en hoe we onszelf soms klein houden zie je het beste in interactie met anderen. We zorgen dat je beweegt van praten over gedrag naar het tonen van dat gedrag. Door ook geregeld de tijd te nemen om een stapje terug te doen en te kijken wat er tussen anderen gebeurt kun je nog een level hoger komen. Je ziet anderen, hun gedrag en hun interacties. Niet om te kunnen oordelen maar om die oordelen te onderzoeken en je zelfonderzoek te starten.

Vergis je niet; als we het hebben over interacties gaan we niet alleen maar praten. Er wordt al te veel gepraat zonder actie. We hebben daarom altijd actiegerichte conversaties. We gaan eerst doen, creëren, komen in actie en daar reflecteren we op. Zo voorkomen we dat het gesprek als barrière gebruikt wordt om daadwerkelijk iets te realiseren.

  1. See it
  2. Do it
  3. Run it

Onze favoriete methodes die we gebruiken 👇🏽

Wij geloven dat jullie de oplossingen zelf in huis hebben.
Wij willen jullie helpen met jullie uitdagingen én jullie tegelijkertijd leren hoe je dit op dagelijkse basis zelf en met elkaar kunt doen.

Daarbij leunen we op bewezen theorieën uit complexity science, systems thinking en groepsdynamica en werken we met onze favoriete methodes:

Al onze programma’s, trainingen en workshops bevatten ontwikkeling op ten minste twee niveaus: leren op inhoud (kennis opbouw) en leren op vorm zodat je het samen zelf kunt doen (expertise opbouw). Zo leer je HOE onze favoriete methodes werken én passen we de methodes gelijk toe op jullie actuele uitdagingen. Oh ja, alles wordt met de nodige lichtheid en humor gebracht 😉

Leuk om kennis te maken!