+316 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

Podcast: Volhard met Arie Boomsma

Arie Boomsma. Wie kent ‘m niet?! Arie is televisiemaker, schrijver, sportschoolhouder. En gespierd. Hij is een van de voorbeeldfiguren die ik graag volg. Zijn manier van ondernemen en zijn positieve insteek spreken me aan.

In aflevering #11 van the Creators Podcast hebben we het samen over hoe je optimaal kunt creëren. Het belang van doelen stellen, gewoontes, ritme en omgeving. Over focus; hoe je kiest waar je voor gaat en hoe je volhoudt wat je doet

O ja… En over mijn guilty pleasure: croissantjes  en mijn eigen strenge oordelen daarover.

Arie de tv-maker

Arie Boomsma is vooral bekend van zijn televisiecarrière. Hij maakte televisieprogramma’s met veelal maatschappelijke thema’s zoals:

  • ’40 dagen zonder seks’ over de seksualisering van onze samenleving
  • ‘Uit de Kast’ over homoseksuele jongeren die gevolgd worden in hun coming out
  • ‘Over de streep’ waarin middelbare scholieren meer begrip en respect voor elkaar krijgen
  • ‘Hij is een Zij’ waarin transgenders gevolgd werden in hun verandering van geslacht

Arie de auteur

Arie Boomsma schrijft ook boeken. Een heleboel (sinds 2005 heeft hij al 13 boeken uitgebracht. Arie schrijft poëzie en gedichtenbundels, over het geloof, essays, romans en zelfs een kinderboek samen met zijn vrouw Romy. Zijn laatste boeken gaan voornamelijk over sport, bewegen en gezondheid. Van zijn voorlaatste boek ‘Fit’ werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht. In november komt zijn nieuwste boek ‘Volhard’ uit.

Arie de ondernemer

In 2015 opende Arie zijn eerste sportschool in Amsterdam. Vlakbij het Vondelpark, aan de Overtoom zag Vondelgym West het leven. Sindsdien opende hij ook een 2e en een 3e vestiging; Vondelgym Oost en Vondelgym Zuid. Het wachten is op Vondelgym Noord ;P
Het grootste gedeelte van zijn tijd besteed Arie tegenwoordig aan zijn Vondelgyms. Het ondernemen en alle uitdagingen die dat met zich meebrengt en zelf sporten (minimaal een uurtje per dag).

Kijk- en leestips

Hier vind je wat kijk-, lees- en luistertips die Arie noemt in de podcast.

Het boek ‘de Ladder’ van Ben Tiggelaar over het behalen van doelen door het veranderen van gedrag. Die ladder gebruikt Arie zelf ook altijd: Doel, gedrag, omgeving.

In de podcast “The Happiness Lab” neemt Yale-professor dr. Laurie Santos je mee door het laatste wetenschappelijke onderzoek en deelt zij enkele verrassende en inspirerende verhalen die de manier waarop je over geluk denkt voor altijd zullen veranderen. Haar Yale-klas is de meest populaire klas van Yale ooit!

De Podcast Psycholoog helpt je op de momenten dat het leven je even niét toelacht. In elke aflevering wordt er een belangrijk psychologisch thema besproken en worden er tips gegeven die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Arie moet vaak nee zeggen tegen verzoeken terwijl ie dat lang niet altijd leuk of makkelijk vindt. Greg Mckeon inspireerde en hielp hem met de artikelen en boeken die hij schreef over ‘How to Say No Gracefully’.

Meer en betere ideeën genereren. Ideeën tastbaar maken zodat je ze kunt delen. Geld verdienen met je ideeën. Je ideeën daadwerkelijk realiseren.

Het zijn enkele resultaten die je kunt bereiken door the Creators Podcast te volgen. Een podcast vol tips, inspiratie en motivatie om meer met je ideeën te doen. Wij geloven dat de wereld er mooier en beter uit ziet als iedereen zijn creërend vermogen zou omarmen en inzetten. Iedereen bezit dit vermogen tot creatie. Het zit altijd al in ons. Wie creëert en waarde toevoegt zorgt voor innovatie. Eigenlijk creëren we altijd al als mens. Creatie zit in kleine dingen zoals het krijgen van ideeën, dat doet iedereen. Maar veel te veel waardevolle ideeën blijven onbenut. Dat moet toch anders kunnen!

Om het je makkelijker te maken kun je onze podcast volgen via jouw favoriete podcast-kanaal. Druk even op VOLGEN (of het hartje of link-icoontje van Spotify) en je krijgt automatisch de nieuwste afleveringen te zien als die live gaan. Of schrijf je gratis in voor selfdisco. Dan blijf je ook op de hoogte van alle waardevolle tips en inspiratie die we voor jou maken.

icoon Artikel Lees dit artikel
1 ei is geen ei, 2 ei half ei, 3 ei is een paasei! Waarom je niet altijd hoeft te...
icoon Podcast Luister deze podcast
zelfcoaching met ACT (Acceptatie & Commitment Therapie) Ken je het gezegde ‘Geef me de moed om te veranderen wat ik...
icoon Podcast Luister deze podcast
zelfontwikkeling en alles uit jezelf halen Zelfontwikkeling, zelfhulpboeken en ontwikkelprogramma's staan bol van de zelfafwijzing. Soms lijkt het helemaal niet meer om...